Kotikuntamme palveluiden turvaksi, laajempi tulopohja

yritysmyyntiOlen aikaisemmissa kirjoituksissani viitannut siihen, että meidän on tehtävä kaikki se mitä kunta voi järkevästi tehdä Vihtiläisten yritysten kasvun tukemiseksi.

Meidän on pystyttävä houkuttelemaan Vihtiin uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Karkeasti sanottuna kaikkien kunnan tuottamien palveluiden kustannukset maksetaan veroista kertyvillä tuloilla. Näitä tuloja on siis saatava kunnan kassaan enemmän jotta voimme ylläpitää riittävää palvelutasoa ja tarvittaessa lisätä niitä. Lisää palveluista tarvitaan sitten kun saamme kuntaamme uusia yrityksiä ja heidän myötä uusia asukkaita.

”Toisaalta on vaikea ylläpitää nykyistäkään palvelutasoa, jos uusia työpaikkoja ei kuntaan synny

On vaikea houkutella uusia yrityksiä kuntaamme, ellei tonttivaranto ja palveluiden taso ole riittävä. Toisaalta on vaikea ylläpitää nykyistäkään palvelutasoa, jos uusia työpaikkoja ei kuntaan synny. Uskon pystyvämme luomaan uusia työpaikkoja Vihtiin, mutta niitä varten on investoitava. Meillä on vielä mahdollisuus itse valita, haluammeko olla vireä ja kehittyvä kehyskunta vai annammeko itsemme ajautua pikkuhiljaa nukkumalähiöksi?

Valitsen ensimmäisen vaihtoehdon. Haluan olla rakentamassa kuntaa, jonka työpaikkaomavaraisuus on hyvällä tasolla ja kunnan talous hyvässä iskussa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s