Vihtiläisille työssäkäyville Vihtiläisiä työpaikkoja

2013-03-28 20.23.21Vain neljä kymmenestä Vihtiläisestä työssäkävijästä työskentelee Vihdissä. Meidän on alettava kiireesti toimiin, jotta Vihtiin syntyy uusia työpaikkoja nykyisiin ja tänne perustettaviin uusiin yrityksiin.

Lähes 9000 Vihtiläistä työntekijää käy töissä muulla paikkakunnalla. Asia on sinänsä positiivinen. Kunnan taloudenpidon kannalta on kuitenkin selvää, ettei pelkästään palkansaajien tuomat verotulot riitä jatkossa kattamaan kunnan vastuulla olevien palveluiden järjestämistä. Työpaikkaomavaraisuuden (työvoiman ja kunnassa olevien työpaikkojen suhde) olisi hyvä olla 80 %, mielellään enemmän. Tällä hetkellä Vihdin kunnan työpaikkaomavaraisuus on vain n. 55 %.

”Toimiva tulosta tekevä yritys generoi verotuloja valtiolle ja kunnille n. 40 % liikevaihdostaan.

Vihdin kannalta on erittäin tärkeää, että nykyiset yrityksemme kasvaisivat ja kuntaan perustettaisiin uusia yrityksiä ja työpaikkoja. Sosiaalisesta näkökulmasta voisi nostaa esille lasten päivähoitopäivien pituudet. Niissä perheissä, joissa molemmat vanhemmat työskentelevät muualla ja ajavat tunnin työmatkoja aamuin illoin, syntyy tilanne jossa lapsen päivähoitopäivän pituus on kaksi tuntia vanhempien työpäivää pitempiä.

Mitä pitäisi tehdä?

On huolehdittava siitä, että nykyiset yritykset voivat hyvin ja kasvavat. Heille on annettava kaikki se tuki, jonka kunta voi järkevästi toteuttaa. Kuntaamme on kaavoitettava ja rakennettava valmiita houkuttelevia työpaikkatontteja. Kuntaamme on markkinoitava maakunnan kiinnostavimpana ja yrittäjäystävällisimpänä kuntana, jotta toimijat sekä Suomessa ja ulkomailla tietävät ne mahdollisuudet joita Vihti voi tarjota. Meidän on taisteltava yrityksistä ja yritystemme puolesta. Me tarvitsemme kunnallemme ”myyntimiehen tai naisen”.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s