Vihdistä maakunnan kiinnostavin paikka asua ja yrittää

500px-Vihti.vaakunaPäivätyössäni toimin laajalla alueella Suomessa sekä ulkomailla. Edustamani yhtiöt toimivat aktiivisesti lähes kaikissa Uudenmaan alueen kunnissa. Vuosien varrella olenkin usein verrannut eri kuntien toimintamalleja markkinoinnin ja muiden aktiviteettien osalta. Valitettavasti on todettava, ettei kotikuntamme sijoitu aktiivisuudessaan kovinkaan korkealle omissa vertailuissani.

”Voi olla, että markkinoinnin toteuttamiseen ja yrityksiä lähestyvään aktiiviseen toimintaan on laadittu suunnitelma, mutta se ei näy arjessa

Samaan aikaan kun verrokkikuntien elinkeinoasioista vastaavat virkamiehet ja muut toimijat pitävät säännöllisesti yhteyttä koko Uudenmaan alueella toimiviin yrityksiin, Vihdistä ei ole kuulunut mitään. Minulla on se käsitys, ettei Vihdillä ole selkeää strategiaa markkinoinnin ja muunlaisen aktiviteetin toteuttamiseen. Alleviivattuna lauseen alku, ”minulla on se käsitys”. Voi olla, että markkinoinnin toteuttamiseen ja yrityksiä lähestyvään aktiiviseen toimintaan on laadittu suunnitelma, mutta se ei näy arjessa. Tämä on suuri epäkohta, johon täytyy saada aikaan selkeä muutos.

Meillä on mahdollisuus tarjota maakunnan kauneimpia asuinpaikkoja ja logistisesti erittäin kilpailukykyisiä työpaikka-alueita. Meillä on Vihdissä osaavaa ja koulutettua työväestöä ja sitä muuttaa iloksemme koko ajan myös lisää. Olemme yritysten näkökulmasta maakunnan helmi, mutta miksi emme kerro siitä muille?

Mitä pitäisi tehdä?

Kunnan imagon kohottamiseksi on laadittava johdonmukainen kunnianhimoinen suunnitelma ja sitä on noudatettava kaikilta osin. Kaavoitukseen on panostettava huomattavasti enemmän, jotta asunto- ja työpaikkatontteja on koko ajan tarjolla lisää. Meidän kaikkien Vihtiläisten on tunnettava ylpeyttä kotikuntaamme kohtaan ja kerrottava siitä muille. Kunnan on huolehdittava tarvittavien palveluiden tuottamisesta ja siihen tarvittavan rahan järjestämisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s