Vihdin kunnan strategiassa oikeita asioita

Pykäliä, ohjeita ja sääntöjä

Luin aamulukemisena valtuustokäsittelyssä 3.9 olleen Vihdin kunnan tasapainotetun strategian 2013. Ilolla voin todeta että strategiatyötä on tehty hyvin. Asiat joita pidetään tärkeinä, ovat juuri niitä asioita joita itse voimakkaasti painotan.

Strategiassa on kuitenkin asioita joihin tulisi ottaa tiukempi ote. Paljon liikkumavaraa sisältävä strategia toteutuu yleensä lähellä mukavuusalueita. Toisin sanoen, liikkumavara kyllä käytetään jos sitä annetaan. ”Tavoitteisiin pääsemiseksi on kyettävä sekä reagoimaan nopeasti ja joustavasti sijaintipaikkaa hakevien yritysten kyselyihin että tarjoamaan yritysten tarpeisiin soveltuvia kaavoitettuja tontteja liikenteen solmukohdista.” (lainaus strategiasta) Strategiasta lainatussa kappaleessa kiteytyy hyvin se mitä täytyy tehdä jotta yritystoimintaa ja työpaikkoja saadaan lisää. Samaan lauseeseen kuitenkin sisältyy toimintamalli joka antaa liikaa liikkumavaraa ja uhkaa strategian toetutumisen tältä osin.

”Ei riitä että olemme valmiina vastaamaan yritysten kyselyihin, niitä on aktiivisesti tarjottava ja esiteltävä heille

Olen aikaisemmassa kirjoituksessani ottanut kantaa Vihdin kunnan aktiivisuuteen yritysten suuntaan. Ei riitä että olemme valmiina vastaamaan yritysten kyselyihin, niitä on aktiivisesti tarjottava ja esiteltävä heille. Tällä strategialla olemme kehittämässä loistavan tuotteen, varastoimme sen ja jäämme odottamaan jos joku osaisi sitä kysyä. Tällä taktiikalla ei kauppa käy.

”Visuaalisesti yhtenäisen markkinointiviestinnän tehostaminen tukee elinkeinoelämän ja koko kunnan strategisia tavoitteita sekä kilpailukykyä.” (lainaus strategiasta) Yhtenäinen ja konkreettinen markkinointiviesti on ydinkysymys kun kunnan tarjoamia mahdollisuuksia myydään yrityksille.

Toimenpidesuunnitelma tulisi kirjoittaa seuraavasti: Määritellään ja kartoitetaan ne yritykset joita kuntaamme haluamme. Kehitetään kunnanjohtajan ja yrityskehittäjän salkkuun konkreettiset tuotteet joita myymme yrityksille. Luodaan yhtenäinen myyntikonsepti jota tuetaan markkinoinnilla ja lopuksi toteutetaan myyntitoimenpiteet. (Kontaktoi, Kysy, Ehdota, Varmista)

Otamme yhteyttä niihin yrityksiin jotka olemme määrittäneet kohderyhmäksemme ja kysymme heidän tarpeistaan ja haluistaan kun valitsevat sijoituspaikkaansa. Ehdotamme yrityksille selkeitä valmiita tuotteitamme ja palveluitamme.Varmistamme yrityksen siirtymisen tuotteidemme ja palveluidemme käyttäjäksi.

”Reagoida voidaan helposti myös kesken vuotta, mutta tulokset eivät välttämättä näy tämän vuoden toteutumassa.

Lopuksi kommentti Vihdin Uutisten kirjoitukseen 6.9.2011, samasta valtuuston kokouksesta. Kokouksessa on käsitelty myös talouden seurantaraporttia. Kirjoituksessa kerrotaan kunnanjohtaja Sami Miettisen kommentoineen seurantaraporttia seuraavasti: ”Kunnan tontinmyyntituloja arvioitaessa on harrastettu tavoitteellista budjetointia. – Tavoite on asetettu epärealistisen korkealle, hän sanoi. Tämä vuosi on osoittautunut erittäin hankalaksi ennustettavaksi Vihdin kunnalle. Miettinen kertoi esimerkiksi verotulokertymän heittelevän kuukausittain huomattavasti. – Toivon että pääsemme talousarvioon, mutta kesken vuoden reagoiminen on vaikeaa.” (Vihdin Uutiset 6.9.2012)

Haluan uskoa että kunnanjohtaja on tarkoittanut asian niin, että reagoida voidaan helposti myös kesken vuotta, mutta tulokset eivät välttämättä näy tämän vuoden toteutumassa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s