Nyt karkaa lapasesta

Poliittinen ilmapiiri näyttää kääntyvän nyt vaalitaistoon. Lähestyvät EU-vaalit ja ehtoopuolelle kääntyvä eduskunnan vaalikausi lisäävät selvästi poliittisten ryhmien nokittelua. Media on kuitenkin ottanut uudenlaisen roolin poliittisessa kentässä.

Vallan vahtikoirasta on tullut vallan ”rakkikoira”

Yrittämällä yritin hakea sellaista poliittista uutista viime ajoilta joka olisi aidosti kirjoitettu aiheuutisena, ei löytynyt. Lähestulkoon kaikissa kirjoituksissa kirjoitetaan joko yksittäisen poliitikon toimista tai poliittisten ryhmien välisistä touhuiluista, vehkeilyistä ja velmuiluista. En kiellä sitä etteivätkö poliittiset toimijat ole antaneet siihen aihetta, mutta ylilyöntejä median puolelta tapahtuu koko ajan. Kohuotsikoiden tonkimisesta on tullut median menestysresepti ja keinoja kaihtamatta ollaan valmiita teilaamaan ketä milloinkin ja miten milloinkin.

Mikäli minulla olisi valta, näyttäisin nyt keskisormen sijaan urheilusta tuttua aikalisän merkkiä ja pyytäisin kaikkia vetämään happea. Suomesta ja politiikasta olisi paljon sellaista kirjoitettavaa joka aidosti vaikuttaa Suomen ja sen kansalaisten tulevaisuuteen. Pelkät kohuotsikot – varsinkin ne keksityt – on omiaan lisäämään kansalaisten huolta tulevaisuudestaan. Tästä medialla on iso vastuu.

Eniten ihmetyttää se että moni uskottava (aikaisemmin uskottava) politiikan toimittaja on valmis kirjoittamaan kohu-uutisen lähteenään pelkästään jonkun toisen median otsikko tai pahimmillaan yksittäisen ihmisen kirjoittama somepostaus. Kohuotsikoita etsivät toimittajat unohtavat sellaisen kohderyhmän joka haluaisi lukea hyvin taustoitettuja poliittisia kirjoituksia, jotka eivät sisällä kohu-uutisoinnille tyypillistä ajojahtia tai poliittista väriä.

Opettaja irtisanottiin Helsingissä liian kovasta voimankäytöstä johtuen

Julkisuudessa olleiden tietojen perusteella opettaja on fyysisellä otteella siirtänyt häiriköivän ja ovenkarmeihin tarttuneen oppilaan pois ruokalasta. Mielestäni opettaja on toiminut aivan oikein. Pyydän sinua – hae töitä Vihdissä mahdollisesti avoinna oleviin tai avoimeksi tuleviin opetustehtäviin.

En varmasti tehnyt koko oppitunnin aikana mitään sellaista, josta voisi sanoa häiriköineeni.

Kun aikanaan aloitin itse yläasteella, oli edellisestä koulustani varmasti lähetetty varoittavia lausuntoja siitä millainen nuorimies kouluun on tulossa. Samalla tavalla minä olin saanut profiloinnin tulevista opettajista vanhemmilta kavereiltani. Biologian maikka oli sellainen jonka kanssa ei kannattanut pelleillä. Alkoi ensimmäinen biologian oppitunti ja saadun profiloinnin perusteella päätin käyttäytyä erityisen hyvin kyseisellä tunnilla. En varmasti tehnyt koko oppitunnin aikana mitään sellaista, josta voisi sanoa häiriköineeni. Tästä huolimatta tunnin päätyttyä opettaja pyysi minua jäämään luokkaan – jota tietysti silloin ihmettelin. Muiden mentyä opettaja tarttui minua rinnuksiin ja nosti seinälle. Jalat 30 cm ilmassa kuuntelin säännöt joita hänen oppitunneillaan tulisi noudattaa. Irrotettuaan otteensa hän vahvisti sanomaansa vielä täräyttämällä pienen alakoukun palleaani.

En koskaan häiriköinyt hänen tunnillaan ja hän oli paras opettajani koko yläasteen ajan. Hän oli myös paras kuuntelijani ja ainoa opettaja jolle saatoin avoimesti kertoa omista huolistani. Sellaista luottamusta ei saa lässyttämällä joutavia.

Kiitos sinulle Seppo K, arvostin sinua silloin ja arvostan vieläkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s