Myyntimies ei automaattisesti ole myyntimies koko ikäänsä

Myyntityötä on harjoiteltava. Ei ole itsestään selvää, että huippumyyjä olisi edes keskinkertainen koko elämänsä ajan. Myynti on herkkyyslaji joka perustuu tunteeseen.

Eniten harmittaa se, että huomaat koko ajan kaatavasi perseellä lasihyllyjä

Olen omakohtaisesti saanut huomata, että tietynlainen herkkyys tulkita asiakkaan sanattomia viestejä voi kadota, ellet ole ”ajan hermoilla” koko ajan. Tekniikka ei katoa mihinkään mutta sanattoman viestinnän näkökulmasta voit olla kömpelömpi kuin norsu lasikaupassa. Eniten harmittaa se, että huomaat koko ajan kaatavasi perseellä lasihyllyjä. Tällaiseltako tuntuu ihmisestä, joka on teknisesti koomassa mutta jolla on ymmärrys ympäröivästä elämästä koko ajan?

Elämässä parasta on se että oppia voi koko ikänsä. Intohimo tehdä asioita helpottaa itsensä kehittämistä ja intohimoa myyntimiehellä yleensä on. Olen kadehtinut ystäviäni siitä että saavat työskennellä päivästä toiseen myynnin parissa. Olen kaivannut myyntiä ja päättänyt että minä löydän uudestaan sen herkkyyden jolla tulkitsen asiakastani.

 Niissä on kysymys myynnistä yhtä paljon kuin sammakoilla on tekemistä raviurheilun kanssa.

Tekninen suoritus toimii silloin kun pelisäännöt ovat ennalta selvät. Tällaista tekniseen suorittamiseen sopivaa ”myyntityötä” on esimerkiksi julkisen sektorin sopimuksista neuvotteleminen tai kilpailu hankintalain piirissä olevista urakoista. Niissä on kysymys myynnistä yhtä paljon kuin sammakoilla on tekemistä raviurheilun kanssa. Myydä tuotetta tai palvelua avoimilla markkinoilla on toinen juttu. Se on myyntityötä.

Myynti on kokonaisuus harkittua tekniikkaa ja herkkyyttä. Siksi myynti on niin jumalattoman mukavaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s