Jumalauta että on hyvä fiilis

on

Olen parin päivän ajan kiertänyt helteistä Suomea, akselilla Oulu ja Tampere. Kierroksen tarkoituksena oli tutustua muutamaan myyntikanavaan ja ihmisiin niiden takana ja sisällä.

Tapasin lukuisia huippumyyjiä työssään ja sen ulkopuolella. Näille ihmisille myyntitapahtuma on yksinkertainen, se on sarja oikein tehtyjä asioita. Suurin osa tapaamistani ihmisistä olivat nuoria ja innostuneita ihmisiä, joille ihmisten parissa tehtävä työ ja vapaus luoda omaa tarinaansa on perusarvo. Kysyin lähes kaikilta tapaamiltani innostuneilta ihmisiltä yhden vakiokysymyksen. Mikä fiilis? Vastaukset vaihtelivat laidasta laitaan, mutta yksi asia niitä kaikkia yhdisti, sain poikkeuksetta jokaiselta vastauksen Hyvä fiilis!

Miten jumalauta kaikki voivat vastata; ”Hyvä fiilis”.

Jäin pohtimaan tuota Hyvä fiilis vastausta ja ihmettelin, eikö meillä olekaan paljon murheita ja hankalia asioita Suomessa? Eikös taloustilanne aiheutakaan epäluottamusta omaan tulevaisuuteemme? Emmekö olekaan pettyneitä hallituksen toimintaan tai moneen muuhun asiaan? Miten jumalauta kaikki voivat vastata; ”Hyvä fiilis”.

Näin selitän sen itselleni: Näille kaikille tapaamilleni ihmisille oli täysin selvää mitä heiltä odotetaan. Heidän työpäiväänsä ei siksi sisälly epäselvyyksiä. Heidän oma tekemisensä aktiivisuutensa ja innostumisensa ratkaisevat työn lopputuloksen. He tietävät omat minimistandardinsa ja sen, että myyntitapahtuma on sarja oikein tehtyjä asioita. Heillä oli hyvä fiilis ja se näkyi tekemisessä.

Vain vajaassa tunnissa oli tehty päätös Pop-Up ”lättykioskista” keskelle Helsingin keskustaa

Kierrokseni aikana seurailin tietysti myös Twitteriä ja sen aina inspiroivia tapahtumia. Aamulla eräs twiittaaja heräsi innostuneena ja täynnä virtaa. Hän kirjoitti twiitissään tänä aamuna noin kello 8:00:

”Tänään on taas sellainen fiilis että voisi tehdä jotain kivaa! #innostu Ehkä jotain pop-up/tilapäiskäyttö/kaupunkikulttuuri -vaikutteista!”. (Tero Helenius)

Kohta hän saikin erilaisia ehdotuksia mahdollisuuksista ja vain vajaassa tunnissa oli tehty päätös Pop-Up ”lättykioskista” keskelle Helsingin keskustaa. Pop-Up kioski aukesi klo 12:00 ja tarjolla oli pullaa, kahvia ja muurikkalettuja. Näiden ohessa myytiin juuri julkaistua Taivas + Helvetti kirjaa. Aivan huikeata. Nämä ihmiset eivät siis tunteneet toisiansa entuudestaan.

Ei tehdä asioista vaikeampia kuin ne oikeasti ovat. Jumalauta että on hyvä fiilis.

3 Comments Lisää omasi

  1. piirimyyja sanoo:

    Tällaisista tempauksista jää todella hyvä fiilis. Oli tosi hauskaa, suosittelen

  2. Mimmi sanoo:

    Kyllä vaan, fiiliksen pohjilta saadaan paljon aikaan – niin hyvää kun huonompaakin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s