Asiakkaan kanssa ei aina ole kivaa?

Aito kumppanuuteen perustuva yhteistyö ei voi mennä aina niin kuin Strömsössä. Kumppanuuden erottaa ”tavallisesta” asiakassuhteesta siitä, että molemmat osapuolet paljastavat itsestään enemmän. Liikesalaisuuksiinkin verrattavia asioita on uskallettava kertoa, jotta kumppanuus todella syvenee ja on aitoa.

Kipukohtia tulee väistämättä.

Silloin kun aitoa kumppanuutta rakennetaan ja salaisiakin asioita paljastetaan syntyy kipukohtia jotka kuuluvat kumppanuuden rakentamiseen. Älä siis huoli vaikka kaikki ei heti luistaisikaan. Tärkeintä on muistaa että molempien osapuolten on oltava yhtä avoimia Kysymys on asioiden yhteensovittamisesta, ei esimerkiksi ihmisten välisistä erimielisyyksistä. On oltava rohkea ja tunnettava oman tuotteen tai palvelun logiikka juurta jaksaen. Vain silloin voi paljastaa riittävästi omasta liiketoiminnastaan.

Parhaimmillaan kumppanuus on silloin kun se perustuu syvään luottamukseen ja on niin avointa että osapuolet tietävät toistensa tarpeet puhumatta niistä. Vaikeinta se on silloin kuin jompikumpi osapuolista ei uskalla avata omaa ”peliään” ja alkaa panttaamaan tietoa. Kun rajat on yhdessä sovittu ja niitä noudatetaan, syntyy sellaista jälkeä josta molemmat osapuolet voivat olla tyytyväisiä. Kun vaikeudet ja ongelmat ratkaistaan yhdessä, kumppanuus syvenee entisestään.

Jokaiseen kumppanuuteen kuuluu vakiomäärä vaikeuksia

”Tilaaja” ja ”tuottaja” -sanoja saisi mielestäni käyttää ainoastaan sopimusteksteissä. Jos olet aina myymässä tai ostamassa, et saavuta kumppanuuden syvintä olemusta. Tietysti aina on kysymys tuotteiden tai palveluiden kaupasta, mutta hyvässä yhteistyössä kumppanit ovat kuin toisiaan täydentäviä palapelin palasia jotka aidosti tarvitsevat toisiaan. Kokonaisuus syntyy silloin kun palat ovat yhdessä, irrallaan ei ole mitään. Väittämäni siis on että jokaiseen kumppanuuteen kuuluu vakiomäärä vaikeuksia, ne pitää vain ratkaista.

Menestystä kaikille kumppanuuksille.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s