Kielletään kaikki ja vihataan kaikkea

Eilinen uutispäivä oli täynnä vouhotusta ja kouhkaamista erilaisilla asioilla. Vihtavuoren tilanne oli tietysti todellinen ja vaaran uhkaan suhtauduttiin sillä vakavuudella kuin siihen kuuluikin. Onneksi kaikki meni hyvin ja Vihtavuorelaiset säästyivät pahimmalta.

Päivi Räsänen aiheutti ”kohupuheellaan” taas keskusteltavaa, johon itsekin Twitterissä osallistuin. Aamulla kysyin itseltäni, miksi? Miksi minä osallistuin tuohon keskusteluun?

Olen saanut uskonnollisen kotikasvatuksen

Pohdittuani asiaa ymmärsin että oma osallistumiseni oli kapinaa ja kannanotto kiihkoilua ja kaiken kieltämistä vastaan. Minä olen saanut uskonnollisen kotikasvatuksen ja tiedän millaisen perustan juurevalla uskolla voi elämälleen saada. Koskaan en kuitenkaan ole itse pystynyt hyväksymään kiihkoilua ja kouhkaamista. Liberaalimpi linja vähän kaikessa, antaisi tilaa luovuudelle ja uuden synnyttämiselle.

Olemme ajautuneet tässä kieltojen maassa umpikujaan

En voi mitenkään ymmärtää että olemme niin naurettavan tiukkoja sellaisissa asioissa, joiden kanssa maalaisjärjellä ei ole enää mitään tekemistä. Ravintolan anniskelualueet jakavat pöytäseurueet, kahvila-auto Helsingissä oli pahimmista pahin, nuorten lasten jäätelökioski ei saanut toimia, terassit suljetaan Helsingissä iltakymmeneltä, työntekijää ei voi hakea Helsinkiläiseen työpaikkaan Oulusta, kaupat eivät voi olla auki halutessaan, takseja on määrätty määrä. Kieltoja ja sääntöjä meiltä löytyy.

Ensi vuonna meillä on keskimääräinen työskentelyaika viikkoa lyhempi kuin aikaisemmin.

Sääntöjä osataan luoda myös toiseen suuntaan. Tässä pari esimerkkiä: Sairasloma siirtää kesälomaa ilman karenssia. Yritystemme kilpailukyvystä on oltu huolissaan jo pitkään. Samaan aikaan meillä säädetään laki, jonka perusteella jokainen vuosilomalla sairastettu päivä siirtää lomaa. Väitän että ensi vuonna meillä on keskimääräinen ”vuosiloma” viikkoa pidempi kuin aikaisempi. Kuka maksaa, no työnantaja tietenkin. Kuntaliitosten sopimuksiin on sisällytetty viiden vuoden irtisanomissuoja työntekijöille. Jos työtä ei ole, sitä ei ole. Muutaman vuoden takainen naureskelu Kreikan oudoille julkisten työpaikkojen- ja palkkojen maksamisen ihmeellisyyksille oli laajaa. Olemme itse yhtä naurettavia. Kuka tahansa yksittäinen ihminen voi mistä tahansa syystä valittaa esimerkiksi kaavoituksesta. Yksittäisellä kansalaisella on siis mahdollisuus lykätä ja jopa kaataa miljardihankkeita. Tästä esimerkkinä Kalasataman projektin viivästyminen.

Terve työkykyinen ihminen osaa ja hänen täytyy kantaa vastuu itsestään ja omasta tekemisestään.

En varsinaisesti ole liberalisti, mutta maalaisjärkeä haluaisin käyttää. Terve työkykyinen ihminen osaa ja hänen täytyy kantaa vastuu itsestään ja omasta tekemisestään. Ei kaikkeen tarvita sääntelyä ja kieltoja, varsinkaan kun suurin osa niistä kuuluu sarjaan ”ojasta alikkoon”.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s