Innostu ja perusta vaikka saunaseura

English: People in front of Kiasma in Helsinki...
English: People in front of Kiasma in Helsinki, Finland Suomi: Ihmisiä Kiasman edustalla Helsingissä (Photo credit: Wikipedia)

Mitä hyvää sinä näet ympärilläsi?

Olen pitkin kesää kirjoitellut erilaisia kirjoituksia, joista viimeisimmät ovat olleet enemmän tai vähemmän yhteiskuntaa tai politiikkaa käsitteleviä. Vaikka tarkoitukseni on kirjoittaa positiivisella sykkeellä, synkkien talouslukujen siivittämänä kirjoituksista tulee luonteeltaan aika negatiivisia. Talouden tila on sellainen että joudumme joka tapauksessa keskustelemaan negatiivisista asioista. Eikä se ole huono asia että asioista keskustellaan.

En puhu loistavasta säätilasta vaan ihan oikeista asioista

Tänään mietiskelin, mitä kaikkea hyvää näen ja kuulen ympärilläni? Niitä asioita on totisesti paljon. Näen innostuneita ihmisiä joiden tahtotila on valtava. Kuulen tarinoita huikeista menestyjistä ja arjen sankareista. Näen oma-aloitteisuutta ja heittäytymistä. Tällaista hyvää näen ja kuulen joka päivä ja niistä yritän myös itse imeä oppia.

Innostuneita ihmisiä joiden tahtotila on valtava

Innostuneilla ihmisillä on vaikuttavuutta ja sellaisten seuraan kannattaa hankkiutua. Silloin kun innostus kanavoituu oikeaan tekemiseen, syntyy ”rumaa” jälkeä. Tiedän mahtavia yrittäjätyyppejä joille innostus ja tahtotila yhdessä synnyttää huippuideoita ja käsittämättömän määrän energiaa. Tunnen monta ihmistä jotka tekevät paljon hyväntekeväisyyttä ja tunnen ihmisiä jotka ovat monilahjakkuuksia vaikkapa harrastajateatterissa. Näitä kaikkia tuntemiani ihmisiä yhdistää yksi seikka. He ovat mukana poikkeuksetta enemmässä kuin yhdessä toiminteessa. Tunnen erään ihmisen joka on yrittäjä, valmentaa jääkiekkojoukkuetta, metsästää hirviporukassa, toimii aktiivisesti lähiyhteisönsä eteen, osallistuu hyväntekeväisyyteen ja vielä näyttelee harrastajateatterissa. Kaiken lisäksi hän pelaa golfia ja käy kalalla. Eikä hän ole ollenkaan kummajainen.

Kuinka usein olet kuullut kysymyksen, miten voit ehtiä tehdä kaiken tuon?

Monen tuntemani ihmisen kohdalla olen miettinyt samaa kysymystä ja päätynyt aina samaan loppupäätelmään. Kyseessä täytyy olla innostuksesta ammennettu käsittämätön energia. Kun olet innostunut jostain asiasta ja osaat kanavoida innostuksen oikeaan tekemiseen, saat käsittämätöntä energiaa ja aikaiseksi muita enemmän. Kun saat aikaiseksi enemmän, tartutat innostuksen myös omaan lähiyhteisöösi. Innostunut yhteisö taas generoi niin paljon hyvää ympärilleen, ettei sitä uskalla oikein ajatellakaan. Innostunut ja energinen ihminen ei yleensä ”kitise” mistään, sillä hänen tavoitteensa on itse vaikuttaa asiaan parhaaksi katsomallaan tavalla.

Innostu ja perusta vaikka saunaseura

Mikäli koet ettet jaksa innostua ja arki tuntuu harmaalta, on syytä vain innostua. Ei sen kummempaa. Innostu sen verran että hankkiudut innostuneiden ihmisten lähelle. Jos et löydä sellaisia, perusta vaikka saunaseura ja kutsu siihen porukkaa. Alkakaa sitten innostua yhdessä. Innostusta tavoittelevan on tehtävä alkupäätös itse, täytyy nostaa perse sohvalta ja innostua vaikkapa kyläyhteisön asioista. Sieltä löytyy sitten niitä ihmisiä, joilta voi imeä lisää innostusta ja energiaa.

Ei sen kummempaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s