Ei palveluita vaan palvelua

Mutta mit Kirche St. Remigius
(Photo credit: Wikipedia)

Olin eilen elämäni ensimmäisillä nettitreffeillä kun tapasin twitterystäväni lounaan merkeissä. Tunnistimme toisemme hyvin ilman neilikkaa rinnassa. Monien mielenkiintoisten twitterissä käymiemme keskusteluiden lisäksi nyt oli vuorossa face-to-face kohtaaminen. Keskustelumme alkoi varsin luontevasti, olemmehan ”tunteneet” toisemme jo muutaman kuukauden ajan twitterissä.

Uskomatonta miten keskustelemalla niitä näitä, voi aina saada ”kiksit” jostain uudesta ideasta tai ajatuksesta.

Herra Vänni (@vnnitwt) totesi jossain keskustelun sivulauseessa ihmettelevänsä yritysten kiirettä olla perustamassa palveluita. Miksi hitossa? Ei tarvita palveluita, ellei huolehdita palvelusta. Sain korvamadon (kiitti Vänni) – ei palveluita vaan palvelua, ei palveluita vaan palvelua, ei palveluita vaan palvelua…

Olemme hemmetin hanakoita miettimään konsepteja ja erilaisia palveluita asiakkaillemme, tuotamme hienoja appseja ja vaikka mitä kikkuloita. Samalla ainoa mitä asiakas haluaa on palvelua. Oletko kuullut asiakkaan sanovan että ”keksi tähän jokin appsi jolla voin palvella itse itseäni”. Minä en ole, mutta niitä kikkuloita olen kyllä ollut ideoimassa.

Asia on yksinkertainen mutta miksi se on silti niin vaikeaa?

Tässä kehittelyn tuoksinassa unohtuu helposti muutama perusasia. ”Tule mobiiliasiakkaaksemme”. Mitä hittoa? En ymmärrä miksi joku haluaisi olla mobiiliasiakas, nettiasiakas, myymäläasiakas tai vaikkapa postimyyntiasiakas? En ainakaan minä. Minä haluaisin olla ”vain” asiakas ja käyttää sitten itselleni parhaiten sopivia erilaisia palveluita, mutta silti haluaisin olla vain asiakas. Asiakas joka saa palvelua – ei palveluita.

Minulle sopii hyvin että hoidan pankkiasiani verkossa, mutta jumalauta huolehtikaa että saan sieltä myös palvelua. Ei minua kiinnosta käydä verotoimistossa eikä minua kiinnosta hoitaa asioitani erikseen postissa – keksikää vaikka minkälaisia kikkuloita, mutta jumalauta huolehtikaa että ne toimivat. Ostan mielelläni lippuni automaatista, mutta… jne.

Olen altis käyttämään kaikkia uusia toiminteita jos saan sen palvelun jota olen hakemassa.

Tuo twitterystäväni tulee tosin minulle kalliiksi. Hän kun sattui suosittelemaan paria yritystä josta saa palvelua. Paitakauppa Iso Omenan kauppakeskuksessa 7camicie. Kävin suoraan lounaspöydästä testaamassa ja sain loistavan palvelun. (ostokset n. 0,2 k€). Toinen vinkki oli autokauppa Kamux, soitin sinne matkalla paitakauppaan ja minulle tuodaan maanantaina auto. (ostokset n. 30k€).

Suosittelun merkitys on uskomatonta ja suosittelun saa jos palvelee asiakasta.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s