Palvelu lisää suositteluja ja suosittelut kauppaa

on

Kerroin aikaisemmassa blogissani olleeni nettitreffeillä, jossa ystäväni suositteli minulle kahta erikoisliikettä. Ne olivat paita- ja autokauppa. Paitakauppa sijaitsi Iso-Omenan kauppakeskuksessa ja koska lounastimme viehättävässä Min Krog nimisessä ravintolassa Sundsbergissa, päätin siltä istumalta käydä katsastamassa paitakaupan palvelua. Suosittelen muuten samalla tuota ravintolaa, viehättävän idyllinen ja rauhallinen ruokailupaikka, upeassa kartanomaisessa rakennuksessa. Lauantaiaamuisin siellä tarjoillaan brunssia. Lasivitriinistä löytyy lakritsileivosta jossa ei harmikseni ole käytetty Kouvolan lakritsituotteita, joita siis myös suosittelen.

Olen hieman arka värien kanssa vaikka haluaisinkin niitä käyttää

Paitakaupassa asiantuntevan oloinen herrasmies teki puhelimessa kauppaa. Se ei minua myyntimiehenä häirinnyt sillä sain samalla silmäillä tarjoomaa hetken. Puhelu päättyi ja ”pling” herrasmies otti minut asiakaspalvelunsa valtaan. Hän pyysi anteeksi että puhelu kesti, mutta kertoi ilokseen että on löytänyt uuden markkinan työvaatetuksesta ja sitä kauppaa tehdään kuulemma pääsääntöisesti puhelimessa. Miten myyjä osasikin arvioida ensisilmäyksellä, että pidän myynnistä ja mursi jään kertaheitolla. ”Miten voisin auttaa?”
Kerroin että haluan paitoja, mutta olen hieman arka värien kanssa vaikka haluaisinkin niitä käyttää. ”Oli erittäin hyvä että kerroit, olin nimittäin itse samanlainen. Minulla on sinulle kuitenkin hyviä uutisia, sinulle ja minulle on luotu sellainen pigmentti, että juuri meille värit sopivat”. Olin valmis.

Ostin tällä kertaa kaksi paitaa joista toinen on niin värikäs, että olen uskaltanut käyttää sitä vain kerran vapaa-ajalla, mutta lupaan että laitan sen joku päivä myös töihin. (www.7camicie.fi)

Lauantai iltana soitin myyjälle valinnastani ja että haluaisin auton maanantaiksi.

Ystäväni toinen suosittelu koski siis autokauppaa. Kerroin että minulla on auton hankinta edessä ja hän suosittelikin sitten Kamux –nimistä autokauppaa, josta on kuullut saatavan erinomaista palvelua. Ajellessani paitakauppaan soitin automyyjälle ja kerroin tarpeeni. Käyttötarve, merkkimieltymykset ja hintaluokka. Myyjä lupasi palata asiaan. Sain hetken päästä muutaman linkin sähköpostiini, joita ehdin tutkailla vasta lauantaina. Soitin myyjälle tekemästäni valinnasta ja että haluaisin auton maanantaiksi. Myyjä aloitti oman operaationsa, auto nimittäin sattui olemaan Pohjanmaalla.

Myyjä ei suostunut myymään autoa joka ei vastannut antamiani speksejä

Maanantaina sain tekstiviestin: Haluatko että toimitamme auton työpaikallesi, kotiasi vai haluatko tulla noutamaan sen lähimmästä liikkeestämme? Minulle sopi hyvin tapaaminen liikkeessä. Koeajopaperit odottivat valmiina ja lähdimme liikkeelle, auto tuntui sopivalta. Takaisin päästyämme silmäilin myös muita liikkeissä olleita vaihtoehtoja. Liikkeessä oli myynnissä saman merkin tuote, hieman tuoreempi farmarimalli, mutta hinnakkaampi. Yritin ostaa myyjältä liikkeessä ollutta mallia, jolloin tapahtui jotain harvinaista. ”Miksi haluaisit ostaa toisen version?” Se olisi tuoreempi, vähän vähemmän ajettu jne. ”Tarvitsetko farmaria?” En. ”Silloin siinä ei olisi mitään järkeä, auto jota koeajoimme vastaa juuri niitä tarpeita joista alun perin kerroit”. Ostin sen. (www.kamux.fi)

Asiakas ei siis ole aina oikeassa.

Palvelu on myös sitä että asiakkaan kanssa kommunikoidaan sillä kielellä jota hän kuuntelee. Asiakkaan kielen oppii kuuntelemalla asiakasta. Myyjä ei siis suostunut myymään autoa joka ei vastannut antamiani speksejä. Paitakauppias osasi tarttua juuri oikeaan asiaan, kun kerroin haluavani väriä mutta rohkeus puuttuu. Näin helppoa se on.

Mietin värikkään paidan hankintaa pidempään kuin ostopäätöstä autosta, joten kaupan koolla ei ole merkitystä ostopäätöksen tekemiseen jos palvelu on kohdallaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s