Laidunmailla on tilaa asua, harrastaa ja yrittää

English: Coat of Arms of Vihti Suomi: Vihdin v...
Vihdin vaakuna Vaakunaselitys: Kultakentässä aaltokoroinen, kaateinen polviorsi, jonka yläpuolella satteena vesipyörä; molemmat siniset. (Photo credit: Wikipedia)

Helsingin Sanomien artikkelissa 28.8.2013 kerrottiin Vihdin ja ympäryskuntien liitosselvityksestä. Nämä ympäryskunnat ovat Espoo, Kirkkonummi ja Kauniainen. Artikkeli oli hyvin kirjoitettu, erityisesti sen otsikko. ”Kuntaliitos toisi Espooseen lisää laidunta”

Vihti on yksi pääkaupunkiseudun kehyskunnista, yksi Kuumakunnista.

KUUMA-seutu muodostuu pääkaupunkiseudun ympärillä sijaitsevista 10 kehyskunnasta. KUUMA-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Vihti sijaitsee Turkuun johtavan 1-tien ja siitä haarautuvan 2-tien risteyksessä. Yhdellä kulmallaan Vihti on Nuuksion kansallispuiston rajanaapuri ja toiselta kulmaltaan mm. Nurmijärven rajanaapuri. Kun helsinkiläinen toimittaja katsoo Vihtiin terästetyn lattensa yli, hän näkee Salpausselän harjun halkomat lehmälaitumet, lakkautetun poliisiaseman ja karaokeravintolan pienessä keskustaajamassa. Etäisyys Helsingistä Vihtiin on ainakin 80 kilometriä, se on kaukana jossain. Etäisyys Vihdistä Helsingin kauppatorille on kuitenkin n. 40 kilometriä.

He sytyttävät tulet pihasaunaansa ja laittaa ulkotulilla maittavan illallisen.

Kun Vihtiläiset katsovat maitolasinsa yli Helsinkiin, he näkevät Vihdissä samat asiat kuin toimittaja oman lattensa yli. He näkevät myös muuta. He näkevät 40 kilometrin päässä sijaitsevan Suomen pääkaupungin ruuhkineen, kerrostalotaajamineen ja olemattomine takapihoineen. He näkevät kuinka herrat ja narrit ahtautuvat työpäivänsä jälkeen ahtaisiin asuntoihinsa, siinä katsellessaan he sytyttävät tulet pihasaunaansa ja laittavat ulkotulilla maittavan illallisen. Kenties kutsuvat naapurinsa syömään ja saunomaan.

Vihtiläiset arvostavat paikkakuntansa yrittäjiä ja elintilaa kaikkine mahdollisuuksineen. Joku viikonloppu tupsahdetaan Nuuksion kansallispuistoon retkelle ja toisena käydään Helsingin neonvärien välkkeessä lattella. Moni käy töissä Helsingissä ja työpäivän päättyessä ajavat omalle ”mökilleen” ja nauttivat siitä elämästä, josta Helsinkiläinen nauttii lomillaan maakunnissa, myös Vihdissä.

Tervetuloa tutustumaan, asumaan ja yrittämään Vihtiin. Täällä on tilaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s