Sitkeistä huhuista totta

on
English: View of the Nokia corporate headquart...
(Photo credit: Wikipedia)

Heräsin aamulla kuudelta lukemaan päivän lehtiä. Samaan aikaan julkaistiin Nokian tiedote, joka kertoi puhelinliiketoiminnan myynnistä Microsoftille. Nämä ovat niitä uutisia joiden ”tietää” olevan tulossa, mutta ne yllättävät silti.

Huippuaikojen Nokiasta se olisi ollut vain logistiikkaosaston hinta

Nokia saa kaupasta 5,44 miljardia. 5440 miljoonaa on paljon rahaa, mutta huippuaikojen Nokiasta se olisi ollut vain logistiikkaosaston hinta. Tämä uutinen on iso ja se vaikuttaa moneen asiaan. Väistämättä tulee mieleen, että Steven Elopin ToDo –lista tuli valmiiksi ja nyt voi palata kotiin johtamaan maailmalta haettua matkapuhelinyksikköä Microsoftille.

 Nokian mahtava tilaisuus keksiä jotain aivan uutta.

Toisaalta Nokia voi nyt keskittyä verkkoliiketoimintaansa ja saa samalla ”toimintatonneja” sen tekemiseen. Nokian olisi kuitenkin keksittävä jotain aivan uutta. Riittääkö rohkeus, riittääkö viisaus? Lähes valtion vuosittaisen lisälainan verran rahaa kassassa auttaa kummasti. Voisi kuvitella löytyvän sellaista liiketoimintaa, josta tulevaisuutta voi Suomessa rakentaa. Korostan Suomessa. Onko se digimediaa, verkkokauppaa, puhdasta vettä vai onko se pelkää verkkoa. Jotain uutta josta voi rakentaa itselleen sellaisen etumatkan, joka Nokialla aikanaan oli puhelimissa.

Risto Siilasmaa, sinä olet viisas ja isänmaallinen mies.

Kysythän itseltäsi ja tiimiltäsi – Millaista maailman valloittavaa kokonaan uutta liiketoimintaa voisimme Suomessa tehdä, joka kasvattaa yrityksen omistajuuden arvoa ja luo samalla uuden menestystarinan Suomeen.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s