Mikä on tärkeintä juuri nyt?

on
Kuvassa vanhoja työkaluja Tervalammen kartanon museosta.
Kuvassa vanhoja työkaluja Tervalammen kartanon museosta.

Ystäväni Ville Tolvanen kirjoitti mainion kirjoituksen yritysten tietoisuudesta ja strategiatyöstä. Blogia lukiessani ajatukseni siitä että julkisen hallinnon ja yritysten päätöksenteossa saisi olla enemmän samoja piirteitä, vahvistui entisestään. Villen kirjoituksen viimeinen kappale, jonka siis lainaan kokonaisuudessaan seuraavassa, sisältää kaiken olennaisen myös yhteiskunnalliseen päätöksentekoon:

”Ajassa kiinnostavinta on sen vaikuttavuus tulevaisuuteemme. Tämän päivän päätökset rakentavat huomisen Suomen. Siksi sillä missä maailma oikeasti menee ja mikä on hyvää juuri nyt on väliä. Tunnistamalla oman tilanteemme ja kärkijoukot synnytämme paljon parempia strategioita, visioita ja tarinoita. Tunnistamalla muutoksen tarpeen osaamme vetää oikeasta narusta. Unessa elävät organisaatiot heräävät vasta karilla. Silloin mahdollisuus itse vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa on poistunut. Yrityksen ympäristö ohjaa sen tulevaisuutta. Johtamisen tehtävä on ennakoida ja synnyttää päätöksiä, jotka pitävät yrityksen ajassa. Siksi on aivan keskeistä aidosti ymmärtää myös mitä tapahtuu ja mikä on hyvää juuri nyt.” (Villen kirjoitus kokonaisuudessaan osoitteessa www.villetolvanen.com)

Lainattu tekstikappale on kuin suoraan Suomen valtion tai Vihdin kunnan talousarviokeskusteluista.

Suhtautumalla intohimoisesti asioihin ja tiedostamalla, että sillä mitä teemme tänään rakennetaan huomisen Suomea ja Vihtiä. Kaikilla asioilla ja päätöksillä on merkityksensä.

Vihdin ensimmäisessä talousarviokeskustelussa paikalla oli noin puolet valtuutetuista. Poissaolijoilta on hyvä kysyä otsikon kysymys: Mikä on tärkeintä juuri nyt? Ymmärrän hyvin että monilla varmasti oli pätevät syyt olla poissa kokouksesta, mutta kokouspäivämäärä oli kalentereissamme jo helmikuussa. Toivon että poissaolijat saavat kattavan selvityksen talouden tilasta omassa ryhmässään tai osaavat etsiä sen tiedon itse.

Nähtäväksi jää miten tietoisia tästä hetkestä olemme ja millä tavalla parempi strategia syntyy

Nyt meillä on vielä mahdollisuus vaikuttaa itse omaan tulevaisuuteemme, unessa elävät organisaatiot kun heräävät vasta karilla.

Hyvää yrittäjänpäivää kaikille!

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s