Hallitsemattomia itseään ruokkivia monstereita

Pykäliä, ohjeita ja sääntöjä
Pykäliä, ohjeita ja sääntöjä

Ministeriöillä oli maanantaihin asti aikaa miettiä mitä kuntien tehtäviä voitaisiin lakkauttaa, jotta kuntien kustannuksia voitaisiin alentaa. Ministeriöt ovat antaneet vastauksiaan, eikä mitään konkreettista löytynyt.

Miksi se ei yllätä?

Se ei yllätä siksi, että ministeriöt ovat itse paisuneet hallitsemattomiksi itse itseään ruokkiviksi monstereiksi. Miten voisimme kuvitella että ohjeita ja jatkuvia lisätehtäviä kunnille suoltava ylimitoitettu virkamieskoneisto, löytäisi sellaisia turhia tehtäviä lakkautettavaksi joita ovat itse olleet ”himmelöimässä”.

Suurin osa suomalaisista huomaisivat vain sen että käteen jää enemmän rahaa

Voisimme koittaa Suomessa samaa kuin USA:ssa, eli sulkea valtion virastojen ja ylimääräisten palveluiden ovet toistaiseksi. Tekisimme sen kuitenkin niin, että laskisimme samaksi ajaksi kustannusvastaavasti veroastetta. Suurin osa suomalaisista huomaisi vain sen, että käteen jää enemmän rahaa ja loput huomaisivat sen, että iso osa palveluista ovat turhaan julkisia palveluita.

Pystyn helposti luettelemaan 200 turhaa kunnan tehtävää

Kuntien lakisääteiset tehtävät kartoitettiin vuoden alussa. Tammikuussa 2013 kunnilla oli 535 lakisääteistä tehtävää. Pystyn helposti luettelemaan tuosta tehtäväluettelosta 200 kunnille kuulumatonta tai kokonaan turhaa tehtävää. Minulla on ehdotus kaikille ministeriöiden virkamiehille. Tulostetaan yhdessä tuo tehtävälista ja aletaan jakaa sitä neljään eri lokeroon, seuraavassa järjestyksessä:

  1. Valtion tehtävä
  2. Kunnan tehtävä
  3. Yksilön tehtävä
  4. Turha tehtävä

Verrataan sitten listojamme yhdessä. Lupaan toimittaa toteuttamiskelpoisen listan joka synnyttää merkittäviä säästöjä. Siinä listalla myös teidän määrä vähenee, vaikka ette ”kuntien tehtäviä” olekaan.

Parempaa yritystä huomenna!

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s