Palveluiden uudelleenmuotoilu vie mennessään

Kauppakeskuspalvelija
Kauppakeskuspalvelija

Verkossa käydään voimakasta keskustelua ja palveluita muotoillaan uudestaan mitä moninaisimmilla tavoilla. Tartu hetkeksi tällaiseen ravistelevaan ajatteluun ja huomaa miten se vie mennessään.

Paljon puhutaan verkon tuomista mahdollisuuksista, mutta verkko itsestään ei mitään luo

Verkko on loistava työväline ja mahdollistaja uusien palvelumuotojen rakentamiseen, mutta ilman täysin päälaelleen ajateltuja konsepteja ja niiden fyysistä toteutusta, mitään uutta ei synny. Mitä rohkeampi olet, sen pienemmäksi eri liiketoimintojen rajamuurit kutistuvat. Ideoimme muutaman ystävän kanssa uutta palvelumuotoa, joka voisi toimia kauppakeskuksessa. Mitäs jos varatessasi aikaa kampaajalle, vastaisit samalla muutamaan lisäkysymykseen. Kiitos hauskasta ”teehetkestä” Aki Vänni ja Tom Brunberg.

Olisitko valmis palveltavaksi?

Varaat siis kampaamoaikaa verkkopalvelusta, jossa vastaat muutamaan lisäkysymykseen. Rastitat autollesi pesun ja vahauksen, oheistat listan ruokakaupan ostoksista ja valitset kodintekniikkaliikkeen verkkokaupasta imurinpussit ja uuden television. Kun olet kaikki valintasi tehnyt ajat normaalisti kauppakeskuksen parkkihalliin, jossa sinua odottaa kauppakeskuspalvelija jolle luovutat autosi avaimet. Istuudut mukavasti kampaamon tuoliin ja eteesi tuodaan kahvi ja päivän lehti

Sillä aikaa kun nautit kampaajan hemmottelusta, autoasi vahataan alakerrassa ja kauppakassit nostetaan takapenkille. Kodinkoneliikkeestä noudettu televisio on nostettu peräluukkuun. Samalla kun kampaaja viimeistelee kampaustasi, sinulle tuodaan autosi avaimet ja olet valmis jatkamaan matkaasi. Kauppakeskuksen palveluntarjoajat maksaisivat palkan yhteiselle palveluhenkilölle ja asiakas saa nauttia arvonsa mukaisesta palvelusta. Lopulta kiität palvelusta ja matkaat kotiin tyytyväisenä. Olithan juuri viettänyt pari tuntisen rentoutuen stressittömässä ilmapiirissä ja nauttien palvelusta. Samalla säästit pari tuntia kallista aikaasi.

Kotona avaat sähköpostisi jossa odottaa kuitit ostoksista ja erikseen palveluun tallennettu takuukuitti televisiosta. Maksut on veloitettu etukäteen sovitulla tavalla tililtäsi. Tällaista palvelutasoa saa normaalisti Saudi-prinssi omalta henkilökunnaltaan, mutta olisimmeko me tavalliset suomalaiset valmiita tällaiseen palveluun?

Tämä maksaisi hieman enemmän kuin mihin olet mahdollisesti tottunut ja kysymys kuuluukin, paljonko sinä olisit valmis maksamaan parista tunnista omaa aikaa?

3 Comments Lisää omasi

 1. piirimyyja sanoo:

  Tämä on mainio ajatus. Yksi lisäarvo käydä kivijalassa. Tämä on hieman sama kuin shellin tankkaaja.minä ainakin maksan mielelläni hieman lisähintaa palvelusta.

 2. Jarkko Parhiala sanoo:

  Moro. Riippuu varmasti paljon lähtötilanteesta missä tällä hetkellä taloudellisesti, mutta ensimäisenä sen enempää pohtimatta tuli mieleen että kyllä siitä sen 60-100 tulisi varmaan maksettua, lähitulevaisuudessa ehkä enemmänkin.

 3. S-S sanoo:

  Kutkuttava ajatus. Henkilökohtaisesti olen valmis maksamaan monesta palvelusta, joka ratkaisee perusarkea ongelmia ja tavallaan antaa minulle lisätunteja vuorokauteen.
  Uskon tämän halun lisääntyvän myös yleisemmin Suomessa. Oikeastaan sen olisi tavallaan myös pakko, sillä mistä ihmeestä muutoin löytyy tarpeeksi työpaikkoja ihmisille robotisaation ym. yleistyessä? Meitä olisi jo hiljalleen näilläkin leveysasteilla hyvä alkaa koukuttaa palvelukulttuuriin. Eipä siis muuta kuin luuri käteen ja yhteys suurimpien kauppakeskusten chiefeille 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s