Asiakaspalvelu on helppoa ja myynti matematiikkaa

Keep it simple.
Keep it simple.

Asiakaspalvelu ei ole niin vaikeaa kuin moni ajattelee sen olevan. Asiakaspalvelusta vain tehdään tavalla tai toisella niin monimutkaista, että siinä harhautuu sekä asiakas että asiakaspalvelija. Miten niin kotikuljetus pitseriasta ei muka yllä meidän kylälle? Palveletko asiakastasi vai et? Asiakkaan kysyessä kotiinkuljetusta, vastaus saattaa yllättää.

 

Ei se käy, liian pitkä matka…

Pitserian suunnitelman mukaan kotiinkuljetuspalvelu yltää vaikkapa kuuden kilometrin päähän toimipaikasta ja sillä siisti. Kun sitten eksyt kysymään kotiinkuljetusta saat vastaukseksi, ettei kuljetuksemme yllä teille asti. Mitäs jos maksaisin ekstraa? Ei se käy, liian pitkä matka…

Olen tilannut kiireisempään nälkään pizzaa taksilla ja samalla miettinyt, miksi pitseria ei tarjoa sellaista palvelua? Koska he eivät ole tulleet ajatelleeksi sitä, vai siksikö etteivät usko kenenkään maksavan kotiinkuljetuksesta? Ei sen nyt uskoisi olevan niin vaikeaa kertoa asiakkaalle että kuljetuspalvelumme on rajallinen, mutta voimme järjestää kuljetuksen teille 35 €:n hintaan. Sepä ystävällistä, laita lätyt tulemaan.

Niin kauan kuin olen ollut myynnin kanssa tekemisissä, on puhuttu siitä että myynti on matematiikkaa. Myynti on sarja oikein tehtyjä suoritteita ja mitä enemmän toistoja, sitä enemmän kauppaa. Helppoa kuin heinän teko. Miksi se sitten tuntuu monesti niin vaikealta? Koska siitä tehdään tavalla tai toisella niin vaikeaa, että siinä harhautuu sekä asiakas että myyjä.

Kontaktoi, kysy, ehdota ja PAM. Se on siinä.

Kun kysyt asiakkaaltasi riittävästi jotta osaat tarjota hänelle oikean ratkaisun, olet tehnyt työsi. Oikea ratkaisu ei ole se mitä asiakas olettaa tarvitsevansa, vaan se mitä sinä asiantuntijana hänelle tarjoat. Jos asiakkaasi tietää tarvitsemastaan paremmin kuin sinä, miksi sinä myyjänä olisit olemassa? Silloinhan asiakas osaisi ostaa tuotteesi tai palvelusi ilman sinua.

Keep it simple, sanoisi JuhaniTamminen

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s