Heikoista ja pienituloisista ei voida huolehtia, ilman isoja muutoksia

Blogikuva 1
Kuva: Elinkeinoelämän valtuuskunta

Ay-liikkeen ja vasemmistopuolueiden toimet ovat suurin silmänkääntötemppu ikinä ja he tekevät sitä tietoisesti. He esiintyvät julkisuudessa heikkojen ja vähäosasten puolustajina, mutta ovat toimillaan viemässä leipäpalaa suupielestä.

Lakkoilemalla ja julkisten palveluiden järkeistystä vastustamalla, he ovat ajamassa hyvinvointiyhteiskuntaamme nurkkaan. Silloin syödäkseen saavat vain ne, joilla leipään on itsellään varaa.

Jo yksityistalouden tietämys riittää julkisen talouden ongelmien ymmärtämiseen. Julkiset menot Suomessa ovat aivan liian suuret. Oheisesta kuvasta selviää että Suomessa julkisten menojen osuus kotimaisesta tulonmuodostuksesta on reilusti yli puolet. Enemmän kuin joka toinen euro jonka me kansana tuotamme, kuluu julkisiin menoihin.

Suomen 2,5 miljoonasta työllisestä vajaa 1,5 miljoonaa työskentelee yrityksissä ja reilut 600 000 julkisyhteisöissä. Muualla (kotitaloudet, yhdistykset, säätiöt jne.) työskentelee n. 400 000 ihmistä. Kun Suomen väkiluku on 5,4 miljoonaa ja vajaa puolet meistä on työllisiä, jokainen suomalainen työllinen huolehtii siis enemmästä kuin kahden muun suomalaisen kustannuksista.

Jokainen suomalainen työllinen huolehtii siis enemmästä kuin kahden muun suomalaisen kustannuksista. 

Kuva: Elinkeinoelämän valtuuskunta

Kun julkinen sektori rahoitetaan yksityisen sektorin tuottamilla tuloilla, tuo luku yksityisellä sektorilla onkin jo kolme. Eli yksityisen sektorin tuloilla huolehditaan kahden suomalaisen kustannuksista ja yhdestä julkisen sektorin työpaikasta.

Tähän ei ole varaa, vaikka kuka mitä väittäisi.

Vastuullista politiikkaa on vain sellainen, joka alentaa julkisia menoja ja lisää tulonmuodostusta.

One Comment Lisää omasi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s