On kuulkaa Viksua porukkaa

Kuva: Itä-Savo
Kuva: Itä-Savo

Liiketoimintayksikkömme työllistää yli 300 nuorta ja se on kuulkaas erikoinen remmi. Olen aiemminkin kirjoittanut ”Suomi selviää sittenkin –blogissani”, kuinka ylpeä nuorista ja heidän työpanoksestaan saan päivittäin olla.

Usko Suomen tulevaisuuteen kasvaa tätä työtä tehdessä, kunhan vähän ”siristelen” silmiäni. Suomesta löytyy sukupolvi joka todella haluaa rakentaa oman elämänsä ja tarttua haasteeseen omasta tulevaisuudestaan.

Minulla on perhosia vatsassa, koska ”tiedän asioista liikaa”

Itselläni on huono omatunto sen tiedon kanssa, että nykyinen vallassa oleva ja valtaan tulossa oleva sukupolvi elää heidän rahoillaan jo nyt.

Nämä nuoret eivät ole kiinnostuneita päivän politiikasta ja miksipä olisivat. He vähät välittävät uutisista joissa eläkepomot rellestävät kansalaisten rahoilla, tai kun virkoihin nimitetään ihmisiä pätevyyden sijaan poliittisin perustein. Heitä ei kiinnosta vaalirahaskandaalit tai ay-liikkeiden 70-lukulainen valtakinastelu.

Heitä ei kiinnosta uudestaan lapsiksi muuttuneiden vallanhimoisten aikuisten tekemiset.

Heitä kiinnostaa oma fyysinen kunto, huominen vuokranmaksupäivä ja hyvät ystävät. Sosiaalista mediaa on parjattu milloin milläkin perusteella, mutta nämä nuoret ovat kasvaneet sen kanssa. Heidän verkostonsa on kymmeniä kertoja suurempi kuin ikäisteni ja satoja kertoja suurempi kuin vanhempieni sukupolven edustajilla. Näitä tulevaisuuden toivoja syntyy maailmaan yli 75 miljoonaa vuosittain.

Kun maailman vuotuinen väestönkasvu on 14 kertaisesti Suomen nykyinen väkiluku ja Suomessakin väestö kasvaa Vantaan kaupungin asukkaiden verran vuodessa, täytyy ihmetellä mihin me aikaamme käytämme. Rakennammeko uusia mahdollisuuksia ja tasoitammeko nuorten tulevaisuutta, vai pelaammeko 20 euron palkankorotuksen varjolla lapsellista valtapeliä?

Se joka uskaltaa ja ymmärtää parhaiten käsillämme olevat vaikeudet ja samalla mahdollisuudet, palkitaan 20 vuoden sisällä Nobelilla. Ne päättäjät jotka uskaltavat vaihtaa kiiltonahkakengät lenkkareihin ja laskeutuvat kuvitteellisista norsunluutorneistaan nuorten pariin, saattavat saada vihiä siitä mihin kannattaa keskittyä.

Antakaa nuoret palaa, teissä on tulevaisuus – sekä omanne että meidän!

One Comment Lisää omasi

  1. piirimyyja sanoo:

    En voisi olla enempää samaa mieltä kanssasi. Nuoret on fiksumpia, laajakatseisimpia ja avoimempia mahdollisuuksille, kuin me ”kokeneemmat” henkilöt. Meidän tehtävänä on kannustaa nuoria ja ehkä jopa auttaa lyömästä päätään joka honkaan ja antaa mahdollisuus lyödä päänsä muutamaan puuhun.
    Tällaisia puheenvuoroja tarvitaan lisää ja vielä tärkeämpää on toiminta nuorten hyväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s