Perussuomalaiset aikovat kusettaa äänestäjää EU-vaaleissa

on

kuEU-parlamentissa kaikki valituiksi tulleet EU-edustajat jakautuvat parlamentissa erilaisiin poliittisiin ryhmittymiin, joiden kautta parlamentissa vaikutetaan asioihin. Tuntuu että Suomessa moni ei ole ajatellut kuinka merkittävästä asiasta on kysymys.

Perussuomalaiset kuuluvat tällä hetkellä EFD ryhmään, joka on Eurooppa-kriittinen ryhmittymä. Euroopan hajanaisin ryhmä on sitoutunut demokratian, vapauden ja kansojen yhteistyöhön ja vastustaa mm. Euroopan byrokraattisuutta ja keskitettyä eurooppalaista liittovaltiota. Kaikkien nykyisten sopimusten muutokset pitäisi ryhmän mukaan vahvistaa kansanäänestyksellä. Ryhmissä tulee parlamentin sääntöjen mukaan olla vähintään 25 jäsentä 7 eri jäsenmaasta. Tämä EFD ryhmä näyttää hajoavan, kun italialaiset ovat siirtymässä uuteen äärioikeistolaiseen ryhmään.

Perussuomalaisten on hakeuduttava uuteen ryhmään ja näyttää siltä että vain tämä italialaisten valitsema äärioikeistolainen ryhmä jää vaihtoehdoksi. Tässä ryhmässä taas teemoina ovat mm. maahanmuuttovastaisuus ja irtaantuminen sekä eurosta että EU:sta.

Soini tietenkin väittää että vaihtoehtoja olisi useampia, tai kertoo perustavansa vaalien jälkeen kokonaan uuden ryhmän parlamenttiin. Siihen ei kuitenkaan tarjoudu tilaisuutta, koska muiden maiden mepit ovat ryhmänsä valinneet, vähintäänkin kertoneet aikeensa. Omaa ryhmää Persut eivät voi parlamenttiin perustaa.

Osa Soinin ajamista ajatuksista EU-politiikasta ovat varsin oikeansuuntaisia, jopa samoja joita itse kannattaisin. Byrokratian vähentämisestä ja työvoiman liikkuvuudesta on helppo olla samaa mieltä. On kuitenkin kummallista ajatella että Perussuomalaiset sinänsä kannattaisivat EU:ta ja euroa, mutta olisivat parlamentissa ryhmässä joka ajaisi täysin päinvastaisia ajatuksia.

Äänestäjä joka mahdollisesti äänestäisi Perussuomalaisia EU-vaaleissa Suomessa tehdyn kampanjoinnin perusteella, tulee kusetetuksi vaalien jälkeen kun Perussuomalaiset ilmoittavat liittyvänsä ranskalaisen Marine Le Penin äärioikeistolaiseen ryhmään. Asiaa ei voi vähätellä tai ohittaa, asia on äänestyspäätöstä tehtäessä yksi olennaisimmista tiedoista.

Sitä paitsi kummallinen on se korttipöytä jossa panoksensa voi asettaa sen jälkeen, kun kaikki kortit on jo käännetty.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s