Vaikeinta myynnissä on lopettaa myyminen

on

Myyntityö on mahtava ammatti. Juuri valmistuneen tutkimuksemme mukaan nuorten uusi unelma-ammatti 2020 luvulla on myyjä. Mitä paljon puhuttu myynti oikein on?

Myynti on yksinkertaista mutta siitä tehdään erilaisilla käsitteillä vaikeampaa kuin se itse asiassa on. Olemme työyhteisössämme pitkään pohtineet sitä miksi myyntiin liitetään jatkuvasti jotain taianomaista mystiikkaa ja vaikeaselkoisia käsitteitä. Kaikenlaiset konsultit ovat pitkään myrkyttäneet myyntiä omilla jargoneillaan. Lopputuloksena on se että myyjiksi valikoituu sellaisia ihmisiä jotka eivät luontaisesti ole myyjiksi sopivia. Toisaalta myyntiala menettää koko ajan lahjakkaita tekijöitä, kun eivät ymmärrä konsulttien lanseeraamaa jargonia.

Puhutaan myynnistä Suomeksi

Suomeksi sanottuna kysymys on kahden ihmisen välisestä luontevasta kanssakäymisestä. Vuorovaikutuksesta jossa myyntiä tekevä on kiinnostunut asiakkaastaan, kysyy ja kuuntelee ja kysyy vielä lisää. Tapaan päivittäin ihmisiä jotka olisivat loistavia myyjiä, mutta eivät ole koskaan edes ajatelleet myyntiä työnä. Kysyessäni asiasta saan usein vastaukseksi että ”en minä ymmärrä mitään tarvekartoituksista ja klousauksista”. Käytännössä nämä ihmiset kuitenkin osaavat kysyä, kuunnella ja kysyä lisää. Myyjä on luonnollisen kiinnostunut kaikista asiakkaidensa eri elämänalueiden asioista, osatakseen ehdottaa sellaista tuotetta tai palvelua joka parhaiten vastaa asiakkaan tarvetta. Ei sen kummempaa.

Myyjä on itsensä kanssa sinut ja uskaltaa altistua keskustelulle

Myyjän ei tarvitse olla iloinen, reipas ja ulospäin suuntautunut, tärkeämpää on että myyjä on innostunut työstään ja on kiinnostunut asiakkaistaan.

Myyjä on itsensä kanssa sinut ja uskaltaa altistua keskustelulle. Myynti ei ole tuoteominaisuuksien täydellistä esittämistä, myynti on kysymistä ja kuuntelua. Kun myyjä on riittävästi kysynyt ja malttanut kuunnella asiakkaansa vastaukset, myyjä osaa ehdottaa asiakkaan tarpeeseen sopivinta ratkaisua. Kaupan tekemistä ei parhaimmillaan tarvitse erikseen edes ehdottaa.

Vaikeinta myynnissä on lopettaa myyminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s