Jos joku tämän maan ajaa ojaan, se ei ainakaan ole myyjä tai yrittäjä

Julkisessa keskustelussa tämän maan talouden oikaisemiseksi on mielipiteitä ja uskottavaltakin kuulostavia tarinoita vaikka kuinka paljon. Se on ainakin varmaa ettei tätä maata aja ojaan ainakaan myyjä tai yrittäjä. Teimme juuri laajan kyselyn osalle henkilöstöstämme. Kyselyn sai reilusta 700 myyjästämme noin 200 ja saimme vastauksia 198 työntekijältämme. Vastausprosentin ollessa lähes sata, tulokset ovat aika kattavia.

”96 % mielestä palkka täytyy maksaa työn tuloksista

Myyjät ovat lähes yksimielisiä siitä että palkka kuuluu maksaa työn tuloksista. Vastaus kuvastaa hyvin myyjien asennetta työn tekemiseen ja työn tuottavuuteen. Kukaan ei edes kuvittele saavansa palkkaa ”räänkaivamisesta” niin kuin myyjiemme keskuudessa sanonta kuuluu. Nuoret suhtautuvat kyselyn mukaan erittäin myönteisesti myyntityöhön. Vastaajien ystäväpiirissä myyntityöhön suhtautuu negatiivisesti vain 11% ystävistä.

Suomalaisia yrittäjiä yritetään voimakkaasti saada tikunnokkaan, eikä siihen ole minkäänlaisia perusteluita. Suomessa on noin 320 000 yritystä. Reilut 300 000 näistä työllistävät alle 10 henkilöä ja ovat ns. pienyrittäjiä. Yli 50 henkilöä työllistäviä on vain reilut 2500 ja yli 500 henkilöä työllistäviä yrityksiä vain n. 270 kappaletta. Lyömäaseena yritetään toistuvasti käyttää veroparatiisiyhtiöitä ja milloin mitäkin riistoajatusta. Väitteeni on että suurin osa yhtiöistä joilla on ulkomaille rekisteröityjä yhtiöitä, ovat siellä puhtaasti teknisistä tai liiketoiminnallisista syistä ja niiden osuus jotka ovat siellä veroja kiertämässä on äärimmäisen pieni.

”Työn tulokset ja tuottavuus ovat ihmisille tärkeitä arvoja

Viimeistään nyt olisi kaikkien työelämätutkijoiden ja ay-aktiivien uskottava se, että työn tuottavuus on suomalaisille työntekijöille tärkeää ja suomalaiset yrittäjät ovat tämän hyvinvointivaltion pelastajia, ei sen kaatajia. Räänkaivelusta ei kukaan halua palkkaa, vaan palkka halutaan ansaita. Yrittäjät eivät halua tukiviidakkoa tai ilmaisia tontteja, yrittäjät haluavat että edellytykset yrittäjyyteen ovat olemassa. Työllistämisen kustannuksia on alennettava ja kunnon palkan maksaminen tuloksista on oltava mahdollista.

Samalla on hyväksyttävä myös se ettei räänkaivelusta haluta palkkaa, eikä sitä myöskään kukaan halua maksaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s