Asenne ratkaisee tämänkin

Mika Aittamäki piti nuorille esimiehillemme luennon asenteesta ja siitä miten se näkyy käyttäytymisessä. Laitoin valmennuksen ajaksi iPadin kuvaamaan ja siitä syntyikin konstailematon viiden videopätkän sarja valmennuksesta Asenne ja Tahto. Osat 1-5 löytyvät YouTubesta.

Oletko kuullut UBER taksipalvelusta?

Äskettäin julkaistiin uutinen siitä että Uber on rantautumassa Suomeen. Tämä on kaikille mahtava uutinen, ennen kaikkea uutinen on hyvä Suomalaiselle palvelelvalle taksille. Taksiliitto tietenkin lähestyi asiaa kieltämisen kulmalla.

”Ne ongelmat ovat kaikki ihmisten luomia ja siksi ihminen voi ne myös muuttaa tai poistaa”

Minä olen sitä mieltä että tämä on parasta mitä alalle voisi tapahtua, enkä halua alkaa saivarrella taksiluvista tai muista keksityistä ihmisten aikaansaamista ongelmista. Yleensäkin olen sitä mieltä että usein muutosvastaisuutta argumentoidaan luettelemalla kaikki ongelmat joita siihen liittyisi. Ne ongelmat ovat kaikki ihmisten luomia ja siksi ihminen voi ne myös muuttaa tai poistaa.

En kuvaa tässä Uberin palvelua sen enempää, se tieto löytyy googlettamalla. Palvelussa parasta on se että koko maksujärjestelmä on ajateltu uudella tavalla ja että asiakkaat arvostelevat jokaisen kyydin ja kuljettajan tuottaman asiakaskokemuksen. Jatkossa ei siis riittäisi se että sinulla on taksikyltti katolla vaan asiakasta on oikeasti kuunneltava. Palvelussa palataan takaisin siihen ytimeen, miksi joku ylipäätään on halukas maksamaan siitä että toinen kuljettaa häntä paikasta toiseen.

Minulla on useita taksialalla toimivia ystäviä ja tuttuja. Tiedän että taksiyrittäjien ja kuljettajien joukossa on paljon ihmisiä jotka toimivat alalla, koska aidosti pitävät työstään. He haluavat tuottaa sen palvelun hyvin, johon koko ansaintalogiikkaa perustuu. Tiedän myös taksiyrittäjiä ja kuljettajia jotka tekevät työtä koska eivät ole muuta keksineet tai ovat niin laiskoja etteivät ole muuta edes itsellensä etsineet.

Viimeisin kokemukseni on parin viikon takaa, jolloin halusin kyydin Nummelasta Riihimäelle keskellä kaunista lauantaipäivää. Lähestyn taksitolppaa jossa kaksi vossikkaa odottelee asiakkaita. Kertoessani että olen matkalla Riihimäelle, taksit alkoivat peruutella ja vilkuilla ympärilleen. Vasta kolmas auto – joka ei tosin ollut jonossa vaan odotteli toisia asiakkaitaan tapahtumasta johon oli heitä kuljettanut, suostui lähtemään Riihimäelle. Minä ymmärrän erittäin hyvin sen ellei jonkin toisen kyydin takia voitu ottaa keikkaa Riihimäelle, mutta en sitä että asiakkaalle ei kerrottu miksi eivät ottaneet meitä kyytiin. Asiakkaana ajatus oli se että pyysimme liian isoa palvelusta.

Käyttäytyminen on asenteen näkyvä osa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s