Asenne, vapaus ja tulospalkkaus

Näin työväen juhlapäivänä on hyvä pohtia hieman sitä, millainen on tämän päivän ja tulevaisuuden työpaikka.

Olemme tehneet laajoja kyselyitä asiakkaillemme ja työntekijöillemme. Lisäksi käymme jatkuvasti keskusteluita eri yhteyksissä ja haastattelemme vuosittain yli 15 000 työnhakijaa. Näissä keskusteluissa ja kyselyissä nousee esille kolme tärkeää arvoa. Asenne, vapaus ja tulospalkkaus.

”Kukaan ei halua kuulua yhteisöön jolla ei ole selkeitä tavoitteita

Työntekijät ovat hyvin tietoisia siitä että asenne ratkaisee. Asenne ratkaisee paitsi oman työn tulokset, yhteisön asenteen näkyvä osa käyttäytyminen, määrittää sen halutaanko siihen kuulua. Kukaan ei halua kuulua yhteisöön jolla ei ole selkeitä tavoitteita, tai jossa sen jäsenet eivät tiedä mitä heiltä odotetaan. Suoruus ja rehellisyys ovat selvästi arvoja, joita työntekijät arvostavat.

Vapaus tässä yhteydessä tarkoittaa enemmän vapautta toteuttaa omia unelmiaan, kuin sluibailua. Vapaus ei tarkoita löyhiä prosesseja tai toimintaa vain mukavuusalueella. Vapaus tarkoittaa kurinalaista asennetta, vaikutusmahdollisuutta ja vaihtoehtoja oman suorituksensa toteuttamiselle.

”Tulospalkkaus kiinnostaa kun on selkeät pelisäännöt ja seuranta on kunnossa

Kun tavoitteet ja se mitä työntekijältä odotetaan ovat selkeästi tiedossa, tulospalkkaus on itsestään selvä vaihtoehto. Työntekijät tuntevat itsensä hyvin, tietävät mitä haluavat ja uskovat siihen että voivat omalla suorituksellaan parantaa yhteisönsä tuotosta. Tätä uskoa kannattaa ruokkia ja sille kannattaa antaa riittävästi tilaa. He haluavat tietää miten onnistuvat työssään ja saada siitä avointa palautetta.

Ne ajat ovat takana, jolloin tuloksista ei puhuttu avoimesti ja jolloin pomo oli ainoa joka tiesi miten asiat tulee hoitaa. Nyt on käsillä aika jossa ihmiset itse tietävät, haluavat vaikuttaa ja tekevät sen hyvin.

Oman työyhteisömme arvoja ovat ketteryys, kärsimättömyys ja halu olla paras. Ketteryys meillä tarkoittaa sitä että emme raportoi raportoinnin takia vaan kaikella on jokin merkitys, olemme kärsimättömiä toimimattomiin prosesseihin ja ne korjataan. Halu olla paras on meille sama kuin kilpaurheilijalle, hän urheilee voittaakseen, kuntourheilijat urheilevat huvikseen.

Hyvää Vappua kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s