RAKASTA MYYJIÄSI

IMG_9402Ongelmissa olevissa myyntiorganisaatioissa on ainakin yksi yhteinen nimittäjä – myyjiä ei rakasteta.

”Ellet ole määritellyt vähimmäisvaatimustasoa, et rakasta myyjääsi

Rakastat myyjääsi kertomalla hänelle mitä häneltä odotat. Olette sopineet keskenänne mikä on vähintä mitä hänen tulee joka päivä tehdä. Kuinka monta asiakasta on kohdattava, kuinka monta syvennettyä keskustelua on käytävä ja kuinka monta tarjousta on tehtävä.

Tiedät edellä mainittuihin kohtiin oikeat luvut ja olet luvannut myyjälle, että nämä tehtyään on lupa odottaa tavoitteen mukaista myyntitulosta. Voit auttaa myyjääsi kehittymään taidollisissa asioissa, mutta asennetta ja halua kaupantekoon et oikein voi opettaa, se lähtee myyjästä itsestään. Ellet ole määritellyt vähimmäisvaatimustasoa, et rakasta myyjääsi.

Seuraa vähimmäisvaatimusten toteutumista ja reagoi poikkeamiin välittömästi. Ellet reagoi alisuorittamiseen, et rakasta myyjääsi ja syyllistyt heitteellejättöön. Puhumme organisaatiossamme usein ”Viimeisen metrin failuresta”. Palkkaat myyjäksi sopivan henkilön mutta et kerro tarkasti mitä häneltä odotat, etkä seuraa ja reagoi poikkeamiin. Unohdat että tehtäväsi on opettaa ja opastaa. Se on Viimeisen metrin failure – voitko aidosti odottaa tuloksia heitteellejätetyltä myyjältäsi. Milloin viimeksi olet käynyt läpi organisaatiosi kanssa myyntiprosessin eri vaiheiden toteutuneita lukuja ja keskustellut niihin liittyvistä poikkeamista? Jos siitä on enemmän kuin viikko aikaa, et rakasta myyjiäsi.

”Myyjän kuuluu saada ansioidensa mukaisesti

Myyjän kuuluu ansaita palkkaa saavutetuista tuloksista ja saada palautetta myös huonosta suorituksesta. Myynti on sarja oikein tehtyjä asioita, myynti on prosessi. Mikään prosessi ei toimi jos sallit jonkun sen osan toimimattomuuden. Mikäli sallit vähimmäisvaatimusten mukaisen tarjousmäärän alituksen, et saavuta tavoiteltua kauppamäärää etkä rakasta myyjääsi.

Rakasta myyjääsi – vittuilu on välittämistä
Kirjoittaja: @KimLehtola

(Kirjoitus on julkaistu Celectus Oy:n yritysblogissa 27.5.2014)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s