Riittävän lyhyt puhe valmistuville

on

IMG_9935Tehkää työnne yrittäjämäisellä asenteella ja halutkaa palvella asiakkaitanne

Sain tilaisuuden osallistua ammattiin valmistuvien päättäjäisjuhliin Jyväskylässä. Koulun rehtori Yrjö Damskägg piti avauspuheen, joka oli varsin lyhyt ja sisälsi suurta viisautta. ”Tehkää työnne yrittäjämäisellä asenteella ja halutkaa palvella asiakkaitanne”. Se oli ainoa evästys uusille työuriansa aloittaville tai opiskeluitaan jatkaville opiskelijoille. Kiitos noista sanoista, vaikutuin.

Kukaan ei aloita huipulta, älkää olko kranttuja töiden suhteen

Juhlaan toi terveisensä myös Osuuskauppa Keskimaan henkilöstöjohtaja Kaisamaria Thusberg. Hänen puheensa sanoma oli jos mahdollista vielä parempi. Hän puhui mm. siitä miten asenne ratkaisee aina. Hän kertoi nuorille ettei kielteisellä asenteella ole koskaan saavutettu mitään hyvää ja kehotti nuoria aloittamaan omissa yhteisöissään hyvän kierteen. Hän kertoi puheessaan oman työuransa eri vaiheista ja totesi: ”Kukaan ei aloita huipulta, älkää olko kranttuja töiden suhteen. Jokainen työ aukaisee oven seuraavaan työhön. Niin on käynyt minulle edetessäni siivoojasta henkilöstöjohtajaksi”. Kiitos noista sanoista, vaikutuin.

Minä toivon että oppilaille jäi noista kahdesta puheesta mieleen ainakin seuraavat asiat:

Tehkää työnne yrittäjämäisellä asenteella, palvelkaa asiakkaitanne, kukaan ei aloita huipulta ja aloittakaa yhteisössänne hyvän kierre.

Hyvä nuori, muuta et evästykseksi elämällesi tarvitse. Haluan onnitella kaikkia valmistuneita, erityisesti poikaani Jania. Toivotan teidät tervetulleeksi työelämään, alkamassa on koko elämänmittainen koulu ja jatkuva oppiminen.

Suomi tarvitsee teitä nyt ja tulevaisuudessa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s