Työsuhde on kuin koiranpitoa

Bella 2Uuden työntekijän rekrytointi on tärkeä prosessi. Onnistuessaan se on aina tuloksekasta sekä työntekijälle että työnantajalle. Huonolla perehdytyksellä ja ohjauksella epäonnistut varmasti. Minäpä sanon nyt että koiranpito on kuin työsuhde. Herkkänahkaisimmat ajattelevat nyt että vertaan työntekijää koiraan, sitä en kuitenkaan tee. Otsikon vertaus työsuhteen ja koiranpidon välillä on mielestäni varsin sopiva ja tässä perusteluni.

”Sitoutumista, työtä, taitoa ja tahtoa

Kun olet ottamassa koiraa, mietit yleensä ensin mihin rooliin sitä hankit. Onko se sylikoira, näyttely- vai metsästyskoira, kenties tarvitset sitä vartijan rooliin? Valitettavan usein myös koiria hankitaan miettimättä etukäteen roolia ja sopivuutta tulevalle isännälleen. Vielä enemmän menee metsään kun unohdetaan että koiranpito vaatii sitoutumista, työtä, taitoa ja tahtoa. Syntyykin tilanne ettei isäntä sovi koiralleen. Koirasta saa mitä parhaimman ystävän kun luottamus on molemminpuolista.

”Uskollisuudella ja tottelevaisuudella ei oikeastaan ole mitään tekemistä keskenään. Koira voi olla uskollinen omistajalleen ja puolustaa häntä pelottomasti olematta tottelevainen – toisaalta, vieraskin kouluttaja voi saada koiran tottelemaan ilman uskollisuutta” (Lainaus Kotikoiran koulutusoppaasta)

Koirilla on se mielenkiintoinen piirre, että he ovat valmiita ratkaisemaan asioita omalla tavallaan. Koira ajattelee varmasti, kuten esimieheni totesi taannoin – Tee, älä odota. Anteeksi saat helpommin kuin luvan”, enkä tässäkään tarkoita että esimieheni olisi koira.

”Rohkeutta rekrytointeihin ja periksi antamattomuutta ohjaukseen ja opastukseen

Tämän kirjoituksen innoittajana oli naapurin autuaammille paimenmaille siirtynyt Bella-koira, joka eli hyvän elämän saadessaan rajat ja rakkautta. Bella oli myös minun ystäväni kymmenen vuoden ajan. Koiraihmiset antavat täyden huomion koiralleen, pelissä on tunteet, tieto, taito ja tahto.

Olisitko sinä hyvä isäntä työnantajana? Rohkeutta rekrytointeihin ja periksi antamattomuutta ohjaukseen ja opastukseen.

R.I.P Bella – Shetlannin Lammaskoira

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s