OLE AINA OIKEASSA, TAI ONNELLINEN

(Kirjoitus on julkaistu aiemmin Celectus Oy:n yritysblogissa)

IMG_4720Kokosimme nuoret esimiehemme valmennuspäivään ja päätimme ottaa esimiestyössä seuraavan askeleen. Niinpä otsikkomme kuuluikin ”Lähiesimies 2.0 – Koska Ihminen”.

Teemme päivittäin töitä erilaisten ihmisten kanssa ja on tärkeää tunnistaa erilaisia käyttäytymisprofiileja ja heitä motivoivat asiat. Valmennuksen yhteydessä syntyi vilkasta keskustelua ja asioita sisäistettiin sekä rautalankamalleilla että ilman.

”Päivän kohokohdaksi itselleni muodostuivat vanhat muistiinpanot

Nuori uransa alkumetreillä oleva esimies selaili muistiinpanojaan aikaisemmista valmennuksistamme, joista löytyi alleviivattuna seuraava lause: ”Ole aina oikeassa, tai onnellinen – Kim Lehtola”. Ensin jäin pohtimaan sitä missä tilanteessa olen asian todennut ja sitten sitä, mitä olen sillä aikanaan tarkoittanut. Mieleeni palautui valmennus jossa olemme puhuneet elinikäisestä oppimisesta ja esimiesten henkilökohtaisesta jaksamisesta ja energiasta.

Olen käyttänyt lausetta siis sekä perustellakseni nöyryyttää oppia uusia asioita ja myös tilanteessa jossa olemme keskustelleet parisuhteesta. Parisuhdekeskustelu esimieskeskusteluissamme ei ole mikään poikkeus, keskustelemme Leijoniemme kanssa avoimesti kaikista asioista, joilla on vaikutusta omaan tekemiseen ja jaksamiseen.

”Saavutat parempia tuloksia ja niiden myötä onnellisemman elämän

Työura on jatkuvaa oppimista. On kuitenkin mahdollista valita aina oikeassa olemisen tai onnellisuuden välillä. Olet aina oikeassa etkä ole valmis oppimaan ja muuttumaan. Toinen vaihtoehto on että lopetat ainaisen oikeassa olemisen, alat oppia uutta ja olet valmis muuttumaan. Saavutat parempia tuloksia ja niiden myötä onnellisemman elämän.

Päätin eilen yrittää elää niin kuin olen opettanut.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s