Älä petä asiakastasi – rakasta häntä

on

IMG_2312Alkanut lomakausi on asiakkaanpettäjälle kriittistä aikaa. Vaikka Suomen kesä ei juuri nyt parhaita puoliaan näytäkään, on asiakkaanpettäjällä vaara ajautua lomankaltaiseen olotilaan töissä ollessaan.

Kun puolet Suomesta lomailee saatamme ottaa rennosti myös töissä ollessamme. Muistatko ajatelleesi että ”kyllä minä voin vähän rennommin pukeutua kun asiakkaatkin ovat lomalla” tai heittäneesi asiakaskeskusteluun tavallista kevyempää juttua, ”onhan ihmiset nyt lomafiiliksissä”. Olet asiakkaan pettäjä.

”Kunnon myyjä on rento kesät talvet, mutta ei unohda asiakaspalvelun ja myynnin perusasioita edes unissaan

Vaikka asiakkaasi lomailee hän odottaa samaa palvelutasoa myös lomalla ollessaan, jopa parempaa, onhan hänellä kerrankin aikaa tulla palvelluksi. Kunnon myyjä on rento kesät talvet, mutta ei unohda asiakaspalvelun ja myynnin perusasioita edes unissaan. Miksi kauppa syntyisi vajavaisella panoksella kesällä, kun ei se synny talvellakaan. Älä siis petä asiakastasi, rakasta häntä kesäaikana entistä tarkemmalla työllä.

”Asiakaspalvelu on asennekysymys ja asenne näkyy käyttäytymisessä

Asiakkaan palveleminen on lopulta helppo laji. Ellei asenne ole kunnossa hyväkin perustaso muuttuu katastrofaaliseksi. Ero huipun ja surkean suorituksen välillä on marginaalinen, siksi työstä ei voi tinkiä piiruakaan. Pienikin lepsuilu asenteessa näky asiakkaalle välinpitämättömyytenä, eikä johda miellyttävään asiakaskokemukseen sen paremmin kuin kauppaankaan.

Kunnon myyjä lomailee silloin kun on loman aika. Töissä ollessaan hän on kurinalainen asiakastaan rakastava leijona. Hänen tavoitteensa on saada aikaiseksi myyntiä ja laadukkaita asiakaskohtaamisia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s