Onnittele lähtijää

on

IMG_4670Oletko saanut puhelun, jossa kysytään ”Mitä mieltä olet jos työntekijäsi siirtyisi meidän palvelukseen”. Oletko kuullut kiertoteitse työntekijäsi hakeneen toista työtä? Onnitteletko lähtijää vai alatko tekemään epätoivoisia ”winback” temppuja?

”Jokaista pois lähtevää tai sitä harkitsevaa tulisi onnitella

Motivoitunut ja innostunut työntekijä on tuloksekas. Kun työ innostaa ja saa aikaiseksi positiivista energiaa, kaikki sujuu kuin tanssi. Ellei innostusta synny työn sisällöstä, ihminen tekee väärää työtä. Olisi kummallista ajatella pitävänsä kiinni sellaisista työntekijöistä, jotka halajavat jotain muuta. Tulokset laskevat siitä hetkestä alkaen, kun harkinta toisesta työstä alkaa.

Olen usein nähnyt tilanteen jossa työntekijää motivoidaan jäämään mitä ihmeellisimmillä tempuilla. Näissä tilanteissa lisäetuudet, roolimuutokset tai raha ovat riittäneet hetkelliseen motivointiin, mutta ovat lopulta kuitenkin johtaneet työpaikan vaihdokseen. Näissä tilanteissa on menetetty paitsi tuloksia, rahaa myös hirvittävästi sekä yksittäisen ihmisen, että työntekijän aikaa.

”Jokainen työpaikan vaihdos saattaa olla se ratkaiseva, yksilön ja yrityksen kannalta.

Onnittele poislähtijää siitä että hän on löytänyt jotain sellaista, jota et ole pystynyt hänelle tarjoamaan. Hän on todennäköisesti löytänyt itsellensä innostavan tehtävän ja roolin toisaalla. Onnistuessaan työpaikan vaihto lisää tulosta sekä jälkeen jäävässä, että työntekijän tulevassa organisaatiossa. Olisi koko Suomen etu jos me kaikki hakeutuisimme tehtäviin, jotka innostavat ja saavat aikaiseksi positiivista energiaa. Liian usein kuulee kerrottavan kuinka töissä on tylsää eikä se motivoi, sellaiseen resurssien tuhlaamiseen ei kerta kaikkiaan ole varaa.

Olen yhtä innostunut meille tulijoista kuin lähtijöistä. Jokainen työpaikan vaihdos saattaa olla se ratkaiseva, yksilön ja yrityksen kannalta. Parasta välittämistä on mahdollistaa innostus, ilo ja tuloksekas työ. Muulla ei ole väliä.

2 Comments Lisää omasi

 1. Jakke sanoo:

  Moi! En usko, että ihmiset menettävät tehonsa suurelta osin siinä vaiheessa kun kartoittavat vaihtoehtoja markkinoilla. Työtyytyväisyyteen vaikuttavia tekijöitä on useita, joista työn sisältö on yksi.
  Ja ajattelepa, että henkilö saattaa olla kartoittamassa vaihtoehtoja esimerkiksi oman organisaation (si) toimintatapojen vuoksi. Minusta tällöin ei ole järkevää pitää hyvänä sitä, että se onnen kukkula löytyy jokaiselle ja hyvä että jokainen sellaisen valitsee, vaan tulisi koittaa korjata organisaation toimintatavat sellaisiksi että ihmiset siinä viihtyisivät.

  1. kimlehtola sanoo:

   Kiitos kommentista.

   Kirjoitin että tulokset laskevat kun muuta aletaan etsiä. Niin käy yleensä kun organisaatiossa ei viihdy tai tehtävien sisältö ei innosta. Olen samaa mieltä siitä että organisaation toimintaan tulee panostaa ja siihen viittaan kirjoituksen viimeisessä kappaleessa, jossa totean että tärkeintä on mahdollistaa innostus, ilo ja tuloksekas työ.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s