Panemme pilkkuja, asiakaspalvelu naurattaa ja tasa-arvomme on asioissa

on
images (1)
Kuva on ”varastettu” netistä, enkä tiedä lähdettä.

Tänään on ollut huikea päivä. Pelasin elämäni parhaimman golfkierroksen, leikkasin nurmikon aurinkoisessa säässä ja nautin lomapäivän illasta saunassa. Sitten tapahtui jotain. Luin muutaman kolumnin ja blogin, minua alkoi ahdistaa pilkunnussiminen.

Rami Aaltonen on kirjoittanut blogin Veroviranomaisen itseinhosta, jossa hän toteaa mm. näin: ”En yksinkertaisesti kestäisi elämääni, jos joutuisin ammatikseni pohdiskelemaan tämän päivän esimerkin kaltaisia asioita”

Anna Perho taas kirjoittaa asiakaspalvelusta Ilta-Sanomien kolumnissaan todeten, että ”Ruokakaupassa simputtaminen alkaa jo ovelta, kun mukana pitää olla tietyn kokoinen metallinpala että asiakas saa ylipäätään ostaa tavaraa”

Riku Rantala kirjoittaa Helsingin Sanomien kolumnissaan pilkunjyystöstä ja toteaa ”Suomessa olisi useimmiten edellytykset lähes täydelliseen meininkiin. Mutta täällä onnistutaan ryssimään tunnelma pilkunjyystöllä ja tilannetajun puutteella”

Mitä meille on tapahtunut?

”Odotan sitä että joku määrittelee millä mailalla on avattava mikäkin väylä golfkentällä, tasa-arvon ja turvallisuuden nimissä

Eikö meillä pilkunjyystäjillä ole olemassa oikeita huolia? Valtio velkaantuu lähes 10 miljardia vuodessa ja meillä virkakoneisto laatii säännöstä toisensa perään. Olemmeko me todella näin holhottava kansa? Onko meidän sääntöjen noudattamisen kulttuuri mennyt siihen pisteeseen, että emme kerta kaikkiaan pysty enää itse päättämään edes siitä mitkä kengät sopivat millekin kelille. Odotan sitä että joku määrittelee millä mailalla on avattava mikäkin väylä golfkentällä, tasa-arvon ja turvallisuuden nimissä.

Ei, tässä ei ole enää mitään järkeä. Suurin osa kansasta ei halua säännöstelyä ja säädöksiä. Viranhaltijat eri hallintokunnissa ovat ottaneet vallan omiin käsiinsä. Tätä meistä ei kukaan halua.

Avustin eilen ystäväni yli 80-vuotiasta äitiä, joka siinä keskustellessamme totesi seuraavaa: ”Naiset synnyttävät ja miehillä on muita avuja, asiat eivät ole tasa-arvoisia, ihmiset ovat”

Olen pohtinut tuota lausetta ja tullut siihen tulokseen että tämä hössötys saa lakata kertaheitolla.

One Comment Lisää omasi

  1. piirimyyja sanoo:

    Pilkunjyystö onkin Kim Il sellainen taiteenlaji, josta suomalainen voittaisi kaikki oscarit, jos pystejä moisesta lajista jaettaisiin.
    Voidaanko tehdä kansanliike, joka systemaattisesti vastustaa turhaa holhousta.
    Ei ranskalaiset hyväksyisi koskaan tällaista menoa yhteiskunnassa, vaan Chams Elyseellä olisi 1,5 miljoonaa patonginpurijaa vastustamassa järjettömyyksiä.
    Mihin on kadonnut maalaisjärki, kaupunkilaisjärki ja suhteellisuudentaju?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s