Vain täydellinen katastrofiko meidät pelastaa

on

imagesSuomen tilanne on tukala lähes jokaisella mittarilla mitattuna. Ei sentään aivan kaikilla mittareilla, pärjäämme kohtuullisen hyvin hyvinvointivaltioita, koulutusta, veroastetta ja velkaantumisastetta mittaavissa vertailuissa. Valitettavasti mikään mainituista mittareista ei tuo jatkossa leipää pöytään suomalaisille.

Suomessa löytyy vielä(kin) joukko ihmisiä jotka uskovat pelastuksen tulevan kuin itsestään. He uskovat että talous alkaa ajan myötä rallattaa ja että nyt vain odotellaan. Heidän toiveensa on että voisimme taas vahvan talouskasvun avulla elää kuin pellossa. Löytyy vielä niitäkin jotka ovat alkaneet selittää Suomen velkaa pienemmäksi nettovelka –kortilla. Niitäkin on jotka uskovat siihen että isoja yrityksiä kannattaisi kansallistaa tai että valtion tulisi alkaa yrittäjäksi, milloin millekin alalle. Verojakin joku olisi vielä valmis korottamaan. Voi taivas, vain täydellinen katastrofi taitaa meidät pelastaa.

”Pelkästään eri lupaprosessien vaiheissa makaa parhaillaan n. 4 miljardin edestä projekteja

Elintasomme laskee joka tapauksessa, joko hallitusti tai hallitsemattomasti. Seuraavan hallituksen tehtäväksi jää edellisiltä hallituksilta tekemättä jäänyt Suomen pelastaminen. Julkisen sektorin työpaikkoja on vähennettävä ja palkkoja alennettava. Kreikassa jo laskettiin julkisen sektorin palkkoja ja se on meillä edessä myös Suomessa. Sääntöjä, normeja ja julkisia tehtäviä on vähennettävä rajusti. Byrokratian päällekkäisiä organisaatioita on karsittava ja lupaehtoja löysättävä. On laskettu että pelkästään eri lupaprosessien vaiheissa makaa parhaillaan n. 4 miljardin edestä projekteja. Se on parasta elvytystä kun annetaan niiden touhuta, joilla uskallusta ja resursseja riittää.

Onko meidän nähtävä Kreikan kaltainen katastrofi ennen kuin uskallus riittää. Tilanteen vakavuuteen suhteutettavissa olevia riittäviä poliittisia avauksia ei ole kuultu. Onko kysymys ymmärryksestä, uskosta vai haluttomuudesta? Kokoomuksen ei mielestäni tule mennä mukaan seuraavaan hallitukseen, ellei hallitusohjelmaan kirjata elintasoa ja samalla julkisia kustannuksia alentavien ratkaisujen tekemistä.

”Joku valvoo sitä juonko olueni Ivalolaisen rantatapahtuman aidatun alueen sisälle rakennetulla aidatulla anniskelualueella.

Maksan mielelläni veroja järjestelmällisen yhteiskunnan ylläpitämiseksi. Sen sijaan en mielelläni maksa veroja esimerkiksi Elyn, Avin ja verottajan päällekkäisten tehtävien hoitamiseen ylläpidettäviä organisaatioita varten. Maksan mielelläni veroja kaikkein heikoimmassa asemassa olevien auttamista varten, toimeentulokykyisten ihmisten toimeentulosta en halua maksaa. Maksan mielelläni veroja laadukkaan alkoholipolitiikan puolesta, mutta en siitä että joku valvoo sitä juonko olueni Ivalolaisen rantatapahtuman aidatun alueen sisälle rakennetulla aidatulla anniskelualueella.

3 Comments Lisää omasi

  1. piirimyyja sanoo:

    Jos kaikki turhanaikaiseen valvontaan ja päällekkäisiin toimintoihin kulutettu aika siirrettäisiin uutta hyvinvointia tuottavaan työhön, olisimme vuodessa maailman ykkösvaltio ja työttömyys puoliintuisi. Ugh!

  2. Hannu Sivula sanoo:

    Kirjoitat, ettei Kokoomuksen pitäisi mennä seuraavaan hallitukseen, ellei sen linja ole julkisia kustannuksia alentava. Mitä Kokoomus sitten on nykyisessä ja edellisissä hallituksissa muuta tehnyt, kuin lisännyt valtion menoja? Voi olla, että Suomella on edessä samanlainen konkurssi kuin Kreikalla. Jos näin käy, niin se ei ole Kokoomuksesta huolimatta, vaan Kokoomuksen suosiollisella myötävaikutuksella.

    Kaivakaa jostain esiin uusi Viinanen – se on ainoa pelastus.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s