Paavo pesusieni imuroi viskiä sienen lailla, Suomi on paska maa

on
1200x460_paavo_pesusieni
(Kuva: MTV)

Seppo Räty lausui kuuluisan ”Saksa on paska maa” lauseensa jo kauan aikaa sitten. Saksalla menee kuitenkin monilla mittareilla mitattuna paremmin kuin meillä Suomessa. Saksalla menee niin paljon paremmin, että mittarit on piirrettävä eri taulukoihin.

Ehdotan että lausuisimme yhdessä Sepon lauseen hieman uudella tavalla. Lausutaan yhteen ääneen ”Suomi on paska maa”. Tuntuiko lauseen ääneen sanominen hyvältä? Ei minusta, eikä vähiten siksi, että se on tällä hetkellä totta.

Missä asti on takalaittoman raja? Mikä on se hälytysmerkki joka saa meidät uskomaan, että olemme menneet liian pitkälle? Mikä on se väärä syöttö tai poikittainen maila, joka auttaisi meitä ymmärtämään että olemme syvällä metsässä?

Vaikka Suomi saattaa nyt olla paska maa, haluan onnitella meitä kaikkia. Onnea, olemme vihdoinkin saavuttaneet Kreikan!! Molempien maiden julkisen sektorin koko on nyt 58,5 % bruttokansantuotteesta. Hörppy Viskiä lienee paikallaan.

”Paavo Pesusienen toikkarointi ei vaikuta mitenkään tavallisen suomalaisen arkeen, se ei lisää työpaikkoja eikä hyvinvointia”

Kuka jakaisi kanssani ajatuksen siitä, ettei julkisen sektorin kasvattaminen lisää suomalaista hyvinvointia? Kuka jakaisi ajatuksen siitä, ettei Paavo Pesusienen toikkarointi vaikuta mitenkään tavallisen suomalaisen arkeen, se ei lisää työpaikkoja eikä hyvinvointia? Kuka jakaisi ajatuksen siitä että meillä on paljon isompia asioita huolenamme. Paljon isompia kuin ne, joihin päättäjämme nyt keskittyvät.

Olen kiitollinen ja ylpeä niistä mahdollisuuksista, joita yhteiskunta on minulle tarjonnut. Olen saanut ilmaisen koulutuksen, terveydenhuollon ja ties mitä kaikkea. Saan tehdä sellaista työtä jota rakastan. Saan harrastaa vapaasti harrastuksiani. Olen saanut yhteiskunnalta enemmän kuin olen ansainnut. Olen saanut enemmän kuin esi-isäni ovat saaneet ja enemmän kuin jälkipolveni tulevat saamaan. Nykyiset aikuiset eivät todella ole väliinputoajia, vaan välipomppaajia.

Tunnustetaanko yhdessä, että hyvinvointimme on mennyt liian pitkälle. Tämän kaiken kustantamiseen lapsillamme ei ole varaa. Haluaisin keskittyä valittamisen sijaan välittämiseen.

”Todellinen välittäminen olisi sitä, että olisimme valmiita luopumaan turhista palveluista ja tekemään enemmän yhteisen hyvän eteen”

Haluaisin ehdottomasti lopettaa valittamisen. Haluan että keskittyisimme välittämiseen. Välittäminen olisi sitä että säilyttäisimme edes jonkinlaisen tason hyvinvoinnistamme. Todellinen välittäminen olisi sitä, että olisimme valmiita luopumaan turhista palveluista ja tekemään enemmän yhteisen hyvän eteen.

Miljarditolkulla rahaa vientiä tekeviin pk-yrityksiin

Todellinen välittäminen olisi sitä, että satsaismme miljarditolkulla rahaa vientiä tekeviin pk-yrityksiin, julkisen sektorin kasvattamisen sijaan. Ei satoja miljoonia, vaan miljarditolkulla rahaa pk-yritysten viennin vauhdittamiseen, sen sijaan että keskustelemme siitä voiko Koffin tölkki seisoa lahdentien varressa vai ei. Pk-yritysten vientitoimintojen avustaminen ja niiden vauhdittaminen antaisi jälkipolvillemme edes mahdollisuuden. Se loisi todellisia työpaikkoja ja hyvinvointia.

”Voisimme yhdessä lastemme ja lastenlastemme kanssa lausua: Suomi on hieno maa!

(Niille jotka ihmettelevät sitä olenko nyt kääntänyt elvytystakkini, vastaus on kyllä. Vastaus on kyllä siksi, että hutiloimme saman rahan joka tapauksessa julkisen sektorin paisuttamiseen, turhiin normeihin ja ties mihin täysin epärelevanttiin. Siksi kyllä.)

Se loisi edellytykset sille, että voisimme yhdessä lastemme ja lastenlastemme kanssa lausua: Suomi on hieno maa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s