Avoin kirje Kokoomuslaisille

on

kuvaKuluneen viikon aikana on käyty ja edelleen käydään aktiivista kansalaiskeskustelua, ehkä aktiivisinta koskaan. Keskustelun keskiössä ovat onneksi olleet poliittiset päätökset. Tällä kertaa keskustelua synnyttää avioliittolain muutosprosessin käynnistäminen kansalaisaloitteen pohjalta. Itse kannatin lakialoitteen hyväksymistä alusta asti ja olen tyytyväinen sen hyväksymisestä.

Mielipide Kokoomuksen sisällä jakautuu lakialoitteen vastustajien ja kannattajien kesken. Mielipiteiden jakautuminen on luonnollista ja Kokoomuksen aatteen syvimmän olemuksen mukaista: Vapaus, vastuu ja demokratia, mahdollisuuksien tasa-arvo, sivistys, kannustavuus, suvaitsevaisuus ja välittäminen. Kokoomuksen aate on täynnä asioita, joiden puolesta kannattaa tehdä työtä

”Hyvät Kokoomuslaiset, on aika tiivistää rivit ja alkaa tehdä sitä politiikkaa, johon aatteemme meitä kannustaa, jopa velvoittaa”

Vastuun ja vapauden tasapainon tavoittelu, aivan kuten yksilöllisyyden ja yritteliäisyyden korostaminenkin, ovat keskeisimpiä tavoitteitamme. Viimeaikaisessa politiikassa ja päätöksenteossa yritteliäisyyden korostaminen on ollut varsin vähäistä, keskustelun keskittyessä näihin muutamiin kansalaisia puhuttaviin päätöksiin. Hyvät Kokoomuslaiset, on aika tiivistää rivit ja alkaa tehdä sitä politiikkaa, johon aatteemme meitä kannustaa, jopa velvoittaa.

Kokoomus on aktiivinen ja avoin uudistaja. Olemmeko? Kokoomus rakentaa aloitteellisesti ja ennakkoluulottomasti tulevaisuutta sekä etsii ratkaisuja yhteiskunnallisiin epäkohtiin. Rakennammeko? Vastaukseni on kyllä, mutta teot puuttuvat.

Ymmärrämme hyvin kuluneelle hallituskaudelle sisältyneet vaikeudet. Vaarallisinta olisi nyt vain ajatella niitä, piiloutua niiden taakse ja lakata tekemästä päätöksiä, joita Suomi selvitäkseen tarvitsee. Vielä vaarallisempaa olisi juuttua keskustelemaan ja väittelemään avioliittolaista, samalla kun yhteiskuntamme vaatisi aktiivista ja rohkeaa uudistamisen otetta.

”Yhteiskuntamme tervehtyy pala kerrallaan vain siten, että toteutamme aatteemme mukaista politiikkaa”

Hyvät Kokoomuslaiset. Olemme aina todenneet Kokoomuksessa olevan seinät leveällä ja katto korkealla, niin on jatkossakin. Se ei kuitenkaan saisi näyttäytyä siten, että huoneemme nurkissa on erillisiä keskusteluryhmiä. Meidän on täytettävä koko huone. Yhteiskuntamme tervehtyy pala kerrallaan vain siten, että toteutamme aatteemme mukaista politiikkaa ja teemme päätöksiä sen puolesta. Sen pitäisi olla meille helppoa, sillä vaikeinta olisi toimia vastoin aatteitaan.

En voisi kuvitella itselleni parempaa poliittista kotia kuin Kokoomus. En voisi kuvitella ajavani muunlaisia asioita, kuin niitä joita aatteemme syvimmillään on. Kokoomus on minun joukkueeni.

Eteenpäin, ei taaksepäin. Tekemällä, ei väittämällä. Tänään, ei huomenna.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s