Itsenäisyyspäivä – ilon ja innostumisen juhla

IMG_9186Himmentämättä tuumaakaan esi-isiemme sankaritekoja, unohtamatta arvokasta historiaamme ja kunnioittaen nöyrästi sodassa kaatuneita ja heidän omaisiaan, kirjoitan siitä mitä itsenäinen Suomi minulle merkitsee.

Itsenäinen Suomi on minulle vapaus ja vastuu. Se on ilo ja innostus. Se on kaiken alku ja juuri. Itsenäisessä demokratiassa yksilöllä on mahdollisuus toteuttaa unelmiaan, olla vapaa ja kantaa vastuutaan. Kiitos itsenäisestä Suomesta.

Vapaus ja vastuu

On suuri kunnia saada elää tätä itsenäisyytemme aikaa ja sen tuomaa vapautta. Kunniatonta on olla kantamatta sitä vastuuta, jota vapaus edellyttää. Meillä jokaisella on vastuu itsestämme, läheisistämme ja yhteisöstämme. Vain kantamalla tinkimättömästi yksilön vastuuta yhteiskunnassamme, voimme kansakuntana onnistua ja menestyä.

”Lähimmäisen auttamisen vastuu on meillä kaikilla yhtä suuri”

Vastuu omasta panoksesta yhteisen hyvän eteen on meillä kaikilla. Talouden ahdingossa toisen panos voi olla isompi ja toisen pienempi, mutta lähimmäisen auttamisen vastuu on meillä kaikilla yhtä suuri.

Itsenäisyyspäivää juhlitaan Suomessa arvokkaasti. Olkoon tämä itsenäisyyspäivä enemmän iloa ja innostusta, kuin surua ja melankoliaa. Enemmän vapautta ja vastuuta, kuin holhousta ja vastuuttomuutta.

Hyvää itsenäisyyspäivää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s