Tilinpäätökseni vuodesta 2014

Tämän tilinpäätöksen tarkoituksena ei ole luetella töitäni, sillä ”laiska töitään laskee”. Tuo vanha sanonta pitää paikkaansa, eikä töiden laskeminen siis kuulu tapoihini. Kirjoitukseni tarkoituksena onkin lähinnä selventää mitä vuoden aikana on tapahtunut ja toisaalta jättää muistijälki myös itselleni vuodesta 2014.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia oli vuoden aikana yhteensä 79 kappaletta. Se on jonkin verran vähemmän kuin 2013, sillä valtuuston kokousten määrää vähennettiin päättyvälle vuodelle. Ansiotyössäni keskeinen tavoite kuluneelle vuodelle oli kasvaa. Myyntikanaviimme syntyikin vuoden aikana 100 uutta työpaikkaa. Olen kirjoittanut vuoden aikana 58 blogikirjoitusta työstä, politiikasta ja yleisistä keskusteluaiheista. Blogikirjoitusten lisäksi kirjoitin muutaman artikkelin paikallislehtiimme.

Tässä minun vuoteni lyhyesti kuukausittain, sekä ansiotyöni, että poliittisen toiminnan osalta. Vaikka kirjoitus käsitteleekin vuotta 2014 työn ja politiikan osalta, vuoteen mahtuu huikeita tapahtumia myös perheen ja ystävien parissa. Kiitos niistä!


Tammikuu

Ansiotyö:
Vuosi alkoi vauhdikkaasti töiden merkeissä. Uusia myyntipisteitä kartoitettiin heti loppiaisen jälkeen ja niitä avattiinkin tammikuun aikana. Alkavan vuoden tavoitteena oli kasvattaa liiketoimintaa kannattavasti.

Kunnallispolitiikka:
Kunnallispolitiikassa kuukauteen mahtui viisi kokousta, joista yksi oli yhteinen Kasvatus- ja koulutuslautakunnan kanssa. Kokouksen aiheena oli Nummelan koulun peruskorjauksen hankesuunnitelmat.

Kaavoitus- ja teknisessä lautakunnassa käsiteltiin muutama lausunto ja kaava-asia, mutta tärkeimpänä asiana oli valita Nummelan koulun peruskorjaussuunnitelma kolmesta vaihtoehdosta.

Valinta oli jälkeenpäin tarkasteltuna juuri oikea. Saneeraus on edennyt suunnitelmien mukaisesti (kuva: Vihdin Uutiset). Silloin pelättyjä yllätyksiä ei ole löytynyt ja koulusta tulee terveellinen ja turvallinen. Tammikuun valtuuston kokous oli valtuustokauden 2013 – 2016 ensimmäinen valtuustonkokous, johon olin estynyt osallistumasta.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 5 kpl


Helmikuu

Ansiotyö:
Helmikuussa käynnistyi uuden strategian luominen, toimintamme kiteytys ja sen tavoitteiden kirkastaminen. Koko kevään jatkunut projekti oli erittäin hyödyllinen ja on sittemmin synnyttänyt kokonaan uutta liiketoimintaa ja uusia tapoja ajatella nykyisiä. Helmikuussa tarkastelimme myös mahdollisuuksia avata kokonaan uusi myyntialue itä-suomeen, joka avattiin sitten kevään aikana pääpaikkanaan Kuopio.

Kunnallispolitiikka:
Politiikkaan liittyviä kokouksia mahtui helmikuulle neljä. Lautakunnassa asialistalla oli kahdeksan tärkeää kaava-asiaa, joista ehkä merkittävin oli Pajuniityn eteläosien kaava. Kaavojen ja muutaman hallinnollisen lausunnon lisäksi, lausuttiin myös Vihdin kunnan strategialuonnoksesta.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksetekoon liittyvät kokoukset 4 kpl


Maaliskuu

Ansiotyö:Näyttökuva 2014-12-27 kello 9.54.57
Uuden Celectuksen muotoilutyö pääsi kunnolla vauhtiin ja työ oli erittäin innostavaa. Muutaman maakuntakierroksen lisäksi, tutustuimme myös uusiin tuleviin toimitiloihimme Henry Fordinkadulla.

Kunnallispolitiikka:
Lautakunnassa käsiteltiin totuttuun tapaan kaava-asioita ja annettiin lausuntoja moneen suuntaan. Kokouksessa käsiteltiin myös lautakunnan toimintakertomus vuodesta 2013.

Maaliskuun kokouksessa hyväksyttiin sittemmin paljon kritiikkiä saanut Vihdin kunnan ulkomainosohjeistus. Ohjeistuksen tarkoituksena on ollut selkiyttää toimintaohjeita, katukuvaa ja taata jalankulkijoiden turvallisuus. Valtuuston kokouksessa annettiin lausunto SOTE ratkaisusta ja tarkennettiin kunnan hallintosääntöä.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 7 kpl


Huhtikuu

Ansiotyö:
Avasimme uusia myyntipisteitä ja palkkasimme lisää työntekijöitä. Puolen kuun paikkeilla juhlimme perheeni kanssa 15 –vuotis hääpäiväämme keväisessä Espanjassa. Kuukauden lopussa koko kevään jatkunut strategiatyön lopputulos lanseerattiin. Alkoi uusi Celectus.

Kunnallispolitiikka:
Lautakunnan kokouksessa päätettiin yksityisteiden avustuksista. Kokouksessa päätettiin myös esittää talousarviomuutosta Nummelan koulun vanhan puolen peruskorjaamiseksi. Pidin myöhemmin valtuustossa asiasta ryhmäpuheenvuoron (Linkki puheeseen). Huhtikuu oli politiikan saralla suhteellisen kiireinen. Viikon lomajaksosta huolimatta kokouksia kertyi huhtikuulle kymmenen. Kuukauteen mahtuivat mm. tiedotustilaisuus Nummelan koulusta, kuntaliitosseminaari ja lähestyviin EU-vaaleihin liittyviä tapahtumia.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyvät kokoukset 10 kpl


Toukokuu

Ansiotyö:
Toukokuu oli merkittävä kuukausi. Saimme päätökseen ison asiakkaamme kanssa pitkään jatkuneet sopimusneuvottelut. Tiimimme sai lisävahvistuksen #KaikkienAikojenRyhäsestä ja kasvoimme merkittävästi uusien toimipisteiden myötä. Kuukauden aikana oli myös useita uusia asiakkuusneuvotteluita.

Kunnallispolitiikka:
Lautakunnassa päätettiin talousarviomuutoksesta, jossa oli tulonlisäyksiä ja käyttötalouden säästöjä yhteensä 0,7 miljoonan euron edestä. Osallistuin myös kunnanhallituksen kokoukseen, jossa päätettävänä oli mm. Peruskuntayhtymä Karviaisen vuoden 2013 tilinpäätös, annettiin lausunto metropolihallintolakia valmistelevan työryhmän väliraportista ja käsiteltiin tilintarkastajien raportit vuodesta 2013. EU-vaaleihin liittyviä tapahtumia oli toukokuussa muutama.

Poliitiikkaan tai kunnallliseen päätöksentekoon liittyvät kokoukset 8 kpl


KesäkuuIMG_4670

Ansiotyö:
Ikään kuin kruunuksi ennen lomia, kesäkuu oli töissä varsin vauhdikas. Avasimme uusia myyntipisteitä, teimme kenttäkierrokset joka viikolla ja mahtuipa sinne yksi viikonlopputapahtumakin Leijonaryhmän kanssa. Erittäin antoisa viikonloppu sivistyksen kehdossa Liperissä.

 

IMG_4831Kunnallispolitiikka:
Kesäkuun valtuuston kokous oli tämän valtuustokauden toinen kokous, johon olin estynyt osallistumasta. Kuukauteen mahtui kuitenkin kunnanhallituksen ja lautakunnan kokous.

Lautakunnan kokouslista oli kohtuullisen lyhyt, merkittävimpänä asiana Karviaisen tilatarpeiden selvitys ja muutama kaava-asia. Kunnanhallituksen kokouksessa käsiteltiin niin ikään kaava-asioita ja maankäyttö- ja luovutussopimuksia. Kesäkuuhun mahtui myös koko viikonlopun kestänyt puoluekokous, jossa sain olla valitsemassa Kokoomukselle uutta puheenjohtajaa.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyvät kokoukset 5 kpl


023 Sonera Golf 10.6.2014 KytäjäHeinäkuu

Heinäkuun aikana tein töitä lähinnä etänä.

Olin siis lomalla ja yli 20 golfkierrosta kuukauden aikana riittää varmasti kuvaamaan kesäloman sisältöä. Yksi viikonloppu Turun saaristossa, yksi lapissa ja yksi pohjanmaalla, lisäsivät kesäloman tuntua.


Elokuu

Ansiotyö:
Uuden Celectuksen mukaisia asiakastapaamisia oli elokuussa mukavasti. Käynnistimme Omnichannel -projektin asiakkaamme kanssa ja neuvottelimme asiasta uusien asiakkaiden kanssa. Avasimme Lahden myyntialueen kolmella uudella myyntipisteellä.

Kunnallispolitiikka:
Talousarvion 2015 valmistelu alkoi talousarvioseminaarilla. Tulevasta syksystä oli tulossa erittäin vaikea kunnallispolitiikassa. Kunnan taloustilanne ei ole haastava, se on vaikea. Lautakunnan kokouksessa valittiin urakoitsijoita Nummelan koulun osaurakoihin ja muihin kunnan maanrakennustöihin. Vuosittaiset Vihdin Wuosisatamarkkinat olivat jälleen kerran menestys.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyvät kokoukset 6 kpl


Syyskuu

Ansiotyö:20140920_071206-SMILE
Syksyn kiihdytys töissä jatkui. Syyskuun loppupuolella osallistuimme huikeaan Expert Expo 2014 tapahtumaan Leijonaryhmämme kanssa. Tapahtuma oli todellinen menestystarina myyntiennätyksineen. Aloitimme tuossa tapahtumassa uuden urheilupainotteisen myyntitapahtumakäytännön joka saa jatkoa tulevana vuonna.

Kunnallispolitiikka:
Lautakunnassa päähuomion sai talousarvio 2015. Talousarviokeskustelu alkoi muutenkin käydä vilkkaana sekä lehtien, että sosiaalisen median kanavissa. Kirjoitin aiheesta useita blogeja ja lehtikirjoituksia syksyn aikana.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 8 kpl


Lokakuu

Ansiotyö: 20141009_185230
Voimakas myynnin kasvu jatkui lokakuussa. Kuukauden kohokohdaksi on pakko kuitenkin nostaa Nordic Business Forum2014, jossa sain olla paikalla. Toinen toistaan upeampi luennoitsija, kirvoitti omiakin ajatuksia konkreettisiin päätöksiin ja tekoihin työssäni. Jim Collins, Tony Fernandes ja Arnold Schwarzenegger, muutaman mainitakseni. Mahtava tapahtuma ja mahtavat puhujat.

Kunnallispolitiikka:
Talousarviosta käytävä keskustelu lyö jo välillä yli laitojen. Kyläkoulujen lakkauttamissuunnitelma saa kuntalaiset liikkeelle ja erilaisia tapahtumia ja tempauksia on kymmeniä. Osallistuin erilaisiin keskustelutilaisuuksiin ja paneelikeskusteluihin asiasta. Vastaanotin yli sata sähköpostia, muutamia kirjeitä ja osallistuin lukemattomaan määrään sosiaalisen median keskusteluita aiheen ympärillä.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 10 kpl


Marraskuu

Ansiotyö: 20141112_192631
Teimme marraskuun aikana useita myyntiennätyksiä. Mielenkiintoisia kohtaamisia oli useita. Näistä kohtaamisista on syntynyt merkityksellisiä keskusteluita uusiksi liiketoiminnoiksi.

Käynnistin lokakuun aikana hyväntekeväisyysprojektin, joka sai ensimmäisen vaiheen päätöksensä 12.11, kun Otalammen koulun oppilaille luovutettiin lahjoituksena iPad –laitteita ja Taivas+Helvetti kirjoja. Projekti jatkuu vuoden 2015 puolella kuukausittaisilla tapaamisilla lahjoituksen saaneiden oppilaiden kanssa.

20141110_175930Kunnallispolitiikka:
Keskustelu ja selvitykset kouluverkosta kiihtyi ja niistä päätettiin lopulta 10.11 olleessa valtuuston kokouksessa. Valtuuston kokous oli varsin tunteikas, jota oli todistamassa runsaslukuinen yleisö.

Ponnisteluista huolimatta talousarvioksi kaudelle 2015 tuli reilusti tappiollinen vaikka kunnallisveroprosenttia korotettiin ja yt-neuvottelut kunnassa päätettiin aloittaa. Valtuuston kokouksesta keskusteltiin viikkokaupalla sen jälkeen.

 

20141122_104055 (1)Marraskuun lopulla Vihdissä järjestettiin Uudenmaan Kokoomuksen piirikokous. Kuoppanummen koululla järjestetty tilaisuus keräsi paikalle runsaslukuisen kokousväen ja koulu toimikin erinomaisena kokouspaikkana. Myös tulevan kevään uusmaalaiset kansanedustajaehdokkaat esittäytyivät kokouksessa.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 9 kpl


Joulukuu

IMG_1310 (2)Ansiotyö:
Yksi joulukuun kohokohdista oli Boardman2020 -verkoston järjestämä itsenäisyyspäivän juhla. Saimme juhlistaa Suomen itsenäisyyttä hyvässä seurassa ja samalla keskustella tulevasta kasvuyrittäjien ja yrittäjeähenkisten ihmisten kanssa.

100 uuttaJoulukuussa työtä tehtiin viimeiseen mahdolliseen päivään asti, ennen kuin oli rauhoittua joulun viettoon. Suunnittelimme ja julkaisimme uuden organisaation ja johtamismallin merkittävään myyntikanavaamme. Sen tavoitteena on varmistaa tulevalle vuodelle suunniteltu kasvu ja toiminnan laatu. Joulukuussa 2014 myyntikanavissamme työskentelee 100 myyjää enemmän kuin joulukuussa 2013.

Kunnallispolitiikka:
Politiikassa tilanne rauhoittui ja joulukuinen kunnanvaltuuston kokous taisi olla valtuustokauteni lyhin. Lyhyt etukäteen valmisteltu asialista ja vain jonkin verran puheita, oli omiaan päättämään kuluvan vuoden poliittiset kokoukset. Lautakunnan kokouksesta olin työkiireideni vuoksi estynyt.

Politiikkaan tai kunnalliseen päätöksentekoon liittyviä kokouksia yhteensä 7 kpl


Vuosi on ollut kaikenkaikkiaan varsin onnistunut. Odotan innolla tulevaa vuotta sekä työn, että politiikan saralla. Tiedossa on huikeita hankkeita asiakkaidemme kanssa ja kevään eduskuntavaalit tulevat olemaan erittäin mielenkiintoiset.

Kiitos kaikille, jotka olette kulkeneet kanssani kuluneen vuoden ajan ja tervetuloa kaikille niille, jotka olette tulossa mukaan tulevaan vuoteen. Erityiset kiitokset haluan osoittaa Juha Ryhäselle ja Mikael Pyrhöselle, jotka lähimpinä kollegoina ovat olleet kanssani rakentamassa uutta suuntaa tekemisellemme ja mahdollistaneet 100 uuden työpaikan syntymisen. Tästä on hyvä jatkaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s