Tahallaan väärin ymmärtäminen nakertaa, mutta eniten tekijäänsä

Vaalit lähestyvät ja samalla tahallaan väärin ymmärtäminen lisääntyy päivä päivältä. Tahallaan väärin ymmärtäminen on kummallinen tapa käydä poliittista keskustelua, joka nakertaa, mutta eniten sen tekijää. Kun kansanedustajat yksi toisensa jälkeen ilmoittavat olevansa ”kansakunnan kusitolppia”, on syytä katsoa peiliin.

Näyttökuva 2015-02-08 kello 6.16.31Ville Niinistön twiitti parin päivän takaa, joka on tahallaan väärin ymmärtämistä pahimmillaan.

 

 

Oikeasti Alexander Stubb sanoo näin:
”Poliitikot eivät luo työpaikkoja vaan tekevät siihen soveltuvat olosuhteet, Suomi saadaan uuteen nousuun vain ja ainoastaan yrittäjyydellä. Itse asiassa jokaista menolisäystä ehdotettaessa olisi hyvä miettiä, kuka tämän kaiken maksaa. Hyvinvointiyhteiskuntamme pyörii yksityisen sektorin työpaikkojen tuomien verotulojen ja vientitulojen kautta. Yksinyrittäjien työpanoksen kautta. Työpaikkojen kautta, joita luovat ja ylläpitävät vastuulliset, rohkeat ja kasvuhakuiset yrittäjät, valtio ei voi luoda työpaikkoja yrittäjien puolesta. Politiikan tehtäväksi jää suotuisan yrittäjäympäristön kehittäminen”

Täysin päivänselvä asia, jonka tahallaan väärinymmärtäminen kusee Ville Niinistön oman tolpan juureen.

”Aloitetaan ratojen rakentelu vasta sitten, kun meillä on varaa maksaa edes suunnitelmat omalla rahalla”

Moni puolue mielistelee äänestäjiä puhumalla elvytyksestä edelleen. Tilanne nyt vaan on sellainen, että joudumme ottamaan velkaa ”syödäksemme”. Meidän on saatava velkaantuminen taitetuksi ja talous ylijäämäiseksi. Aloitetaan ratojen rakentelu vasta sitten, kun meillä on varaa maksaa edes suunnitelmat omalla rahalla.

Taloustieteen professori Matti Viren kirjoittaa velkaelvytyksestä näin:
”Elvytys nykytilanteessa ei ole vain politiikkavirhe, vaan myös moraalinen ongelma. Sysäämme taloudelliset vaikeutemme lastemme niskoille. Pidämme yllä korkeampaa kulutuksen tasoa, mihin kansatalouden tuotanto ja tulot oikeuttavat. Samalla velkaannumme, eikä pelkästään kotimaahan vaan myös ulkomaille. Imuroimme omaan kulutukseemme säästöjä kansainvälisiltä rahoitusmarkkinoilta, säästöjä, joita kaiken järjen mukaan pitäisi käyttää kehitysmaiden teollistamiseen ja kasvuun. Kaikki tämä vain siksi, että emme halua tunnustaa tosiasioita, vaan haluamme helpon tien ulos; sellaisen johon liittyvät kaikki mieltymystä herättävät kielikuvat. Kun kuluttaminen tulojen mukaan on kurjistamista, peli on auttamatta menetetty”

Kokoomus julkaisi strategisen hallitusohjelmansa perjantaina ja odotan konkreettisen keskustelun lopulta alkavan. Tähän asti poliittinen keskustelu on pysynyt lähinnä päiväkoti-ikäisten lasten lällätyksen tasolla.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s