Leijonaliiga myy ja elää terveellisemmin

Olin Arttu Laakkosen haastateltavana Celectuksen Leijonaliigasta.

Terveelliset elämäntavat integroidaan aidosti arkeen Celectuksen myyjien Leijonaliigassa.

20150311_141900Mies istuu hotellin aulan nojatuoliin ja kertoo kohta luoneensa yhdessä tiiminsä ja asiakkaiden kanssa vuonna 2014 kaikkiaan 100 kokonaan uutta työpaikkaa. Lisäksi suunnitelmissa on luoda tänä vuonna vähintään saman verran lisää. Ei ihan jokapäiväinen uutinen.

Mies on Celectuksen myyntipalveluiden johtaja Kim Lehtola, joka sai muutama kuukausi sitten aamulenkin happivajauksessa idean: asiat voisi tehdä toisin, myös työelämässä. Niin rekrytoinneissa kuin nuorten myyntitykkien päivittäisessä arjessakin.

Ajatusta palloteltiin tiimin kanssa ja syntyi ajatus Leijonaliigasta.

”Meillä Celectuksessa mennään tekeminen edellä. Ja myös johdetaan edestä”, Lehtola pohjustaa.

Pohdimme pitkään, miten voisimme omalta osaltamme vaikuttaa ja kannustaa nuoria liikkumaan ja jaksamaan paremmin. Perustimme vuoden vaihteessa Leijonaliigan, joka yhdistää työn ja terveelliset elämäntavat luontevasti toisiinsa”.

Miljardiluokan ongelma

Ajatus on ainakin hyvin ajankohtainen. Ihmiset eivät enää joudu päivittäisessä elämässään alttiiksi fyysiselle rasitukselle. Mediaanikunto rapautuu.

Kansakunnan fysiikan tilaan on kiinnitetty huomiota jo valtioneuvostoa myöten. Ja miksei olisi, se käy jo kollektiivisen rahapussinkin päälle: kansantaloudellisesti pelkästään terveydenhuollossa vähäisen fyysisen aktiivisuuden aiheuttamat suorat kustannukset ovat arvioiden mukaan vuosittain jo miljardiluokkaa.

”MILJARDISSA ON LIIKAA NOLLIA TÄHÄN PELIIN”

Marraskuussa valtioneuvosto linjasikin, että kehitys on otettava jatkossa huomioon strategisen tutkimuksen määrärahoja jaettaessa.

Celectus-Leijonaliiga_transparent (1)Miljardissa on liikaa nollia tähän peliin, miettii myös Lehtola. Siksi syntyi Leijonaliiga – peli, joka yhdistää myyntityön ja terveelliset elämäntavat.

Tulokset mitataan

Noiden kahden yhdistäminen ei jää tällä kertaa sananhelinäksi. Celectuksen alueelliset työtiimit eli joukkueet ottavat mittaa toisistaan niin myyntituloksissa kuin urheilumaailmasta rakenteensa lainaavassa pistepörssissä. Ja vielä: parhaat pelaajat kerätään maajoukkueleirille jossa käydään läpi myynti- sekä urheiluvalmennusta.

”Leijonaliiga on laaja kokonaisuus, joka yhdistää erilaiset tulokselliset mittarit, työhyvinvoinnin ja terveyden työkalut, työntekijöiden palkitsemisen ja erilaiset ohjaukselliset elementit”, Lehtola muotoilee.

Suomi nousuun, fysiikankin kautta?

”No, jos jokainen tekee osansa eli näyttää esimerkillään muutoksen olevan mahdollinen, silloin se on”, Lehtola sanoo.

Loitompaa aulasta kuuluu naurunremakka. Lehtolan liigan Leijonat ovat heränneet ja lähdössä lenkille. Juttutuokio on ohi. Haastateltavan on lähdettävä johtamaan edestä.

Teksti: Arttu Laakkonen / Steam Company Oy


Leijonaliigaa voit seurata:
Facebook: Leijonaliiga
Twitter: @Leijonaliiga
Instagram: @Leijonaliga

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s