Mitä sinä pelkäät?

peace-for-paris-logo-afp_650x400_81447538341Me kaikki pelkäämme jotain. Ainakin olemme pelänneet. Osa meistä pelkää hallinnan menettämistä, osa riittämättömyyttään. Osa hyväksytyksi tulemistaan, joku epäonnistumista ja toinen menestymistä. Osa pelkää kuolemaa ihan sellaisenaan, osa joutuu pelkäämään henkensä puolesta ollessaan uhattuna.

”Kulkemalla kohti pelkojamme, saamme mahdollisuuden parempaan versioon itsestämme”

Inspiroiduin kirjoitukseen Mika Aittamäen pitämästä valmennuksesta, jonka aiheena oli pelko. ”Kulkemalla kohti pelkojamme, saamme mahdollisuuden parempaan versioon itsestämme. Pakenemalla niitä, voimme ainoastaan rakentaa toisen version itsestämme” Mika kiteytti valmennuksensa sisältöä. Valmennus oli osa organisaatiomme valmennusten sarjaa, matkallamme maailman parhaiten valmennetuksi organisaatioksi.

Pelkoja on hyvä käsitellä. On tärkeä ymmärtää, että pelkojen motiivit ovat erilaisia. On olemassa aitoa kuolemanpelkoa taistelussa vaikkapa ulkoista uhkaa vastaan. Nyt kirjoitan muista peloista.
On olemassa pelkoa, joka syntyy sosiaaliseen kanssakäymiseen liittyvien asioiden aiheuttamana. Usein pelkoa motivoi häpeä. Olen itse todennut taannoin että ”ihmiset pelkäävät koska eivät tiedä”. Ajauduin pohtimaan, onko se totta? Voiko ihminen pelätä tiedon puutteessa? Kyllä voi, mutta onko tiedon puute pelon motiivi? Mielestäni ei.

”Kun ymmärrämme pelon motiivin ja uskallamme kohdata sen, päädymme hankkimaan tarvittavat tiedot, emmekä enää pelkää”

Kykymme käsitellä pelkojamme ohjaa sitä, miten toimimme pelossa. Ellemme ymmärrä pelon motiivia tai osaa käsitellä pelkojamme päädymme pakenemaan niitä, emmekä hanki tarvittavaa tietoa. Kun tietoa ei ole pelkäämme riittämättömyyttämme. Kun ymmärrämme pelon motiivin ja uskallamme kohdata sen, päädymme hankkimaan tarvittavat tiedot, emmekä enää pelkää.

Keskustelua maahanmuutosta ohjaa pelko. Mieleeni muistuu Happoradion kappale:

”Kumpaa sinä pelkäät, melua vai rauhaa? Kumpaa sinä kaihdat, yksinäisyyttä vai laumaa?”

One Comment Lisää omasi

  1. Jorma Kuusela sanoo:

    Kiitokset Kim tästä(kin) kirjoituksestasi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s