Mistä löytyy Suomen pelastajat

on

Suomi kärvistelee historiansa pisimmän laman kourissa, eikä siitä nousemiseen tunnu löytyvän ratkaisua. On selvää, että tilanteeseen on vaikuttanut myös ulkopuoliset voimat, mutta suurelta osin ongelmat ovat kotikutoisia. Syy siihen, ettemme pääse kasvu-uralle ovat sementoituneet vanhan vallan lonkerot. Nämä itseään ruokkivat lonkerot eivät pysty purkamaan omia linnakkeitaan. He ovat valmiita pitämään kiinni saavutetuista eduista niin pitkään kun omalle lautaselle ruokaa löytyy. He tekevät sen vaikka velaksi, jälkipolviemme kustannuksella.

”EK ei selvästi tiedä mitä pitäisi tehdä ja poliitikoilla on aivan liian paljon omia intressejä asioiden muuttamiseksi”

Demareiden johdolla maata pyörittävää Ay-liikettä ei saada kuriin nykyisillä voimilla. EK ei selvästi tiedä mitä pitäisi tehdä ja poliitikoilla on aivan liian paljon omia intressejä asioiden muuttamiseksi. Siinä missä ay-liike rekrytoi jatkuvasti jo kouluista ja työpaikoilta ”tinasotilaita” ajamaan asioita ruohonjuuritasolla, keskustelee EK asioista ylätasolla saamatta asioidensa taustalle joukkovoimaa. EK:n ilmoitus siitä, ettei keskitettyjä tulopoliittisia ratkaisuja enää tehdä, on sama kuin ilmoittaisi villiintyneelle lapsijoukolle leikkikentällä, että ”juokseminen on kielletty”.

Tapasin erään ay-liikkeen tinasotilaan, joka oli päässyt hitsaushommista Ay-liikkeen toimistohommiin. ”Ylennyshän tämä on. Kyllä täällä vielä ammattikoulupohjaltakin voi nousta siisteihin sisähommiin ja palkkahan on parempi kuin oikeissa töissä”, totesi tämä arjen sankari. Jäin miettimään tämän Kemijärveläisen kaverin motivaatiota. Hän on päässyt herrojen pöytiin ja saa siitä parempaa palkkaa, eikä etusormea enää kuumota rikkinäisen hitsaushanskan läpi. Tämä kaverihan on valmis tekemään juuri niin kuin Eero Heinäluoma Antti Rinteen avustuksella käskee. Ja käskeväthän he.

Se on jo selvää ettei perinteinen kolmikanta saa asioita ratkaistua. Ay-liikkeen vastapuolella on politiikan ja EK:n herraklubit, joilla ei ole tällaisia hitsaushanskoista luopuneita tinasotilaita apunaan organisoituneeseen toimintaan. Tarvitsisimme pienten ja keskisuurten yritysten järjestäytynyttä ja osaavaa toimintaa.

Perheyritysten liitto ja Suomen yrittäjät ovat tyytyneet lobbaamaan omia asioitaan. Miten saisimme aikaiseksi todellisen vastavoiman joka alkaisi ajaa Suomen asiaa, näitä ay-liikkeen hirmuvallan tekoja vastaan? Se vaatii asiantuntemusta ja johtajuutta. Ei riitä että ajetaan vain omia asioita, vaan on rohkeasti ajettava jälkipolviemme asioita. 

”Tarvitaanko todella tilanne, jossa yhteiskuntarauha järkkyy niin pahoin, että nämä valtalinnakkeet murtuvat ja syntyy kokonaan uusi valta?”

Ratkeaako tämä tilanne vasta silloin kun nuori polvi huomaa, että nämä vallanhimoiset valkoisten liinojen pöydässä istuvat ay-liikkeiden tinasotilaat ovat tosiasiassa muutaman tuhannen elitistin joukko, jotka elävät heidän kustannuksellaan. Tarvitaanko todella tilanne, jossa yhteiskuntarauha järkkyy niin pahoin, että nämä valtalinnakkeet murtuvat ja syntyy kokonaan uusi valta?

Suuret ikäluokat ovat jo kymmeniä vuosia ansainneet koko ajan enemmän ja heillä on mennyt paremmin kuin koskaan. Elintaso on jatkuvasti noussut ja valta-asema on sementoitunut erikoisella tavalla. Heille luopuminen jostain on täysin vieras käsite ja saavat puhuttua tinasotilaidensa avulla taakseen joukon heitä uskovia hölmöjä.

Me emme selviä tästä ilman näiden takahuoneissa jaettujen etuuksien ja valtarakenteiden purkamista. Mistä löytyisi Suomen pelastajat? Nykyiset valtalinnakkeet eivät tätä asiaa ratkaise.

12 Comments Lisää omasi

 1. kake sanoo:

  Miten raha luodaan? On perimmäinen kysymys.

  1. kimlehtola sanoo:

   Se lienee selvää kaikille että raha luodaan arvonlisäyksellä. Se mihin rahaa käytetään on se perimmäinen kysymys.

 2. kake sanoo:

  Kerro lisää arvonlisäyksestä. Ja siitä miten se liittyy rahan luomiseen.

  1. kimlehtola sanoo:

   Taidamme puhua eri asiasta. Jos tarkoitat rahan luomisella setelipainoa, keskustelua on turha jatkaa.

   Rahaa tehdään lisää luomalla sellaista arvonlisäystä, josta asiakkaat ovat valmiita maksamaan. Rahaa ei suinkaan luoda kotimarkkinoilla toisten selkiä pesemällä.

 3. Kake sanoo:

  Onko blokinpitäjä siinä uskossa että raha syntyy setelepainossa? Osa kyllä, mutta miten valtaosa 95 % syntyy?

  1. kimlehtola sanoo:

   Ei ole, epäilin sinun olevan.

 4. Kake sanoo:

  Entä toinen kysymys?

 5. kimlehtola sanoo:

  Johan vastasin aiemmin?

 6. Kake sanoo:

  Tarkoitin tapaa rahan luonnista kiertoon. Se on perimmäinen kysymys ja kaiken syy.

 7. EkonomiEspoo sanoo:

  Valitettavasti Kake on kyllä oikeassa. Rahan luomisen ns. ongelma on globaali, ja se näkyy tällä hetkellä julkisen sektorin voimakkaana velkaantumisena globaalisti. Tuo kehitys sai lähtölaukauksen vuoden 2008 bailouteista, ja siitä lähtien regulaatio on ollut jatkuvasti jäljessä.

  Ihan oikeasti ongelmana on rahan luomisen mekanismi. Rahaa voidaan luoda ainoastaan myöntämällä velkaa. Maailmassa on jatkuvasti enemmän velkaa kuin rahaa, ja syynä on tietenkin velasta maksettava korko. Tämä todella on matemaattisesti mahdoton yhtälö, ns. ponzi-pyramiidi, johon ei ole ratkaisua. Ratkaisu, jonka markkinat ovat kehittäneet, on siirtää velka yksityiseltä sektorilta julkiselle sektorille keinolla millä hyvänsä. Tästä seuraa valtioiden voimakas velkaantuminen, ja sitä puolestaan seuraa jossain vaiheessa se, että tarvitaan yhä enemmän ja suurempia konsolidoituja instituutioita kuten Euroopan Vakausmekanismi, joka ei ole mitään muuta kuin iso läjä julkiselle sektorille suunniteltua velkaa. Velkaa ei voi maksaa, koska velan ja koron maksu ovat uutta velkaa, joka tulee laskea liikkeelle.

  Ts. ei ole olemassa rahaa ilman velkaa. Tämä on matemaattinen fakta.

  Mitä tulee ay-liikkeeseen, toki olen kanssasi samaa mieltä, että vallan korruptio on valtava. Sen sijaan heitän ajatuksena kommentin siitä, että mainitsemasi yhteiskuntarauha on todennäköisesti aiemmin uhattuna johtuen tietoisesta yhteiskunnan alasajosta maahanmuuttoon liittyen. Nythän me olemme aivan konkreettisella tavalla säästämässä miljoonan sieltä, toisen täältä, sulkemalla kyläkouluja ja sairaaloita toisaalla säästäen joitakin satoja tuhansia ja joitakin miljoonia. Toisaalla olemme kuitenkin valmiit myöntämään yhdellä nuijan lyönnillä 450 miljoonaa lisärahoitusta maahanmuuttoon. Kun tähän lisätään etelä-eurooppalaisten reunavaltioiden totaalinen romahtaminen (Kreikka), naiset myyvät itseään voileivän hinnalla (Lähde: Taloussanomat), ja maahanmuuttajat saavat oikeuden asuntoon, ruokaan, nettiin, matkapuhelimeen, autot maksetaan alle, ja he aivan konkreettisesti asuvat hotelleissa ja kylpylöissä suomalaisten piikkiin. Kun maamme ajautuu Kreikan kaltaiseen tilaan, on epäoikeudenmukaisuus niin valtava, että se on vaarassa johtaa yhteiskunnallisiin levottomuuksiin. Sanoisin, että olemme yllättävän lähellä sitä tilannetta. Vuoden 1918 tapahtumat nousivat ylös melko nopeasti, ja olemme nyt ottaneet ensimmäisiä askelia levottomuuksiin. Viime viikolla surmattiin joukkotappelussa maahanmuuttaja, naisia raiskataan liukuhihnalta, polttopulloja heitellään.

  Eurooppa on murenemassa. Sitä murennetaan sisältä käsin.

 8. Kake sanoo:

  Enempää en voisi olla samaa mieltä. Velkaponzikorttitalo romahtaa piakkoin. Huolestuttavaa on se kuinka vähän ihmiset ovat järjestelmästä tietoisia. Ja lisäksi käynnissäoleva Euroopan valloitus tulee johtamaan katastrofiin. Mutta tapahtuuko politiikassa mitään sattumalta?

 9. Anu sanoo:

  Fiksu teksti. Sääli, ettei kommentoinnin taso ollut rakentavampaa.

  Enkä minäkään osaa mitään radikaalia ehdottaa.
  EK:sta olen sitä mieltä, etteivät oikein voi olla mistään mitään konkreettista mieltä, koska jäsenet pk-yrityksiä, mutta valta suuryrityksillä.
  Suomen Yrittäjät taas ei mielestäni ole kartalla yrittäjien tilanteesta ollenkaan. Ainakin ehdotukset ja kannanotot ovat pienyrittäjälle useimmiten ihan epärelevantteja.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s