Kasvusta 2016 ja lupaus vuodelle 2017

on

Vuosi 2016 on ollut minulle monella tapaa kasvun vuosi. Kasvua bisneksessä, kasvua politiikassa ja kasvua ihmisenä. Epäonnistumisten joukossa on muutama onnistuminenkin. Olen kiitollinen jokaisesta vuoden 2016 päivästä.

Vuosi alkoi epäonnistumisella, kun paljon panosta ja aikaa vaatinut Ruotsin ”valloitus” kuihtui ja projekti oli pakko lopettaa. Asiaan vaikutti moni yksityiskohta, mutta laivan kipparina kannan vastuun asiasta. Se oli yksi suurimmista pettymyksistäni työelämässä. Samaan aikaan käynnistettiin kuitenkin keskusteluita usean uuden asiakkaan kanssa, joista ensimmäiset konseptit ovat jo tulilla ja nurkan takana käynnistymässä on toinen mokoma. Olemme työllistäneet tänäkin vuonna merkittävän määrän uusia ihmisiä ja sama trendi jatkuu tulevan vuoden aikana.

Luopumista ja ikävää

Kevät eteni ja lähipiirissämme sairasteltiin. Kesästä oli tulossa menetysten kesä, kun sekä anoppini, että isäni askelsivat viimeisiä askeleitaan.
Lopulta jouduimme luopumaan rakkaistamme. Ensin toukokuun lopulla saatoimme viimeiselle matkalle anoppini ja sitten syyskuun alussa isäni. Heillä molemmilla on ollut iso rooli elämässäni, he ovat opettaneet minulle niin paljon. Anoppi osasi aina löytää asioista sen valoisamman puolen ja isäni teki kaiken sen minkä halusi, siinä kun muut sen, minkä osasivat.

IMG_2974

Päätös jatkaa politiikassa

Keväällä harkitsin vakavasti luopuvani politiikasta. Työ tuntui välillä puuhastelulta ja turhalta. Aika on rajallista ja uudet projektit työssä aiheuttivat haasteita toteuttaa laadukasta päätöksentekoa.

Kesällä sain kuitenkin runsain mitoin kannustusta jatkamiselle ja päätin pitkän harkinnan jälkeen asettua ehdolle myös tulevissa vaaleissa. Asiat eivät olleet vielä osaltani valmiita ja tekemistä riittää myös sillä saralla. Tulevasta valtuustokaudesta onkin tulossa historiallinen, kun sote-uudistus etenee ja kunnan tehtävät määrittyvät uudelleen.

Lupaus vuodelle 2017

Keväällä aloitetut uudet projektit työssä alkoivat napsua kohdalleen ja ennustettavissa onkin historian suurimmat kasvuluvut tulevana vuonna. Odotan käynnistyvää vuotta 2017 innolla. Kuin sinetiksi kuluneelle vuodelle, julkaisimme vielä vuoden viimeisenä arkipäivänä liiketoimintakaupan, jonka haltuunotto alkaakin heti maanantaina.

Koen kasvaneeni kuluvan vuoden aikana ihmisenä enemmän, kuin monina aiempina vuosina. Olen oppinut isosti uusia asioita, vaikka ajattelenkin olevani vielä kehityskäyräni alkupäässä.

Olen epäonnistunut monissa asioissa ja siksi lupaukseni vuodelle 2017 onkin seuraava: Tulevan vuoden aikana huolehdin siitä, että kaikki oppimani uusi, näkyy enemmän myös käytännön tekemisessäni. Ei siis riitä että oppii, oppimaansa on myös osattava soveltaa käytäntöön.

Kiitos kaikille kanssaeläjilleni, olette antaneet minulle paljon ja tehneet vuodestani ikimuistoisen. 

Tähän loppuun on hyvä laittaa vielä statistiikkaa blogistani, koska kirjoittaminen on osa omaa oppimistani ja kasvutarinaani. Kirjoitan tekstejäni yhtä paljon itselleni, kuin muiden luettaviksi. Siksi minulle on merkityksellistä, kuinka paljon tekstejäni luetaan ja millaista keskustelua ne synnyttävät.

Olen kuluvan vuoden aikana kirjoittanut 25 tekstiä, joita on luettu n. 50 000 kertaa ja eri vierailijoita on sivustoilla ollut n. 30 000. Kiitos kaikille lukijoille myös kommenteista ja palautteista.

Hyvää uutta vuotta ja onnea satavuotiaalle Suomelle!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s