UUTISET: VIHTIIN UUSI TEOLLISUUS- JA URHEILUKYLÄ

on

Vihtiin suunnitellaan koko Uudenmaan mittakaavassa merkittävää uutta keskusta. Keskuksesta on tulossa työn ja hyvinvoinnin superkeskus. Keskus sijoittuu erinomaisten liikenneyhteyksien solmukohtaan, valtateiden 25 ja 2 kainaloon (kartta).

v1

Vihti on Uudenmaan alueen hiomaton timantti, jonne tällainen Superkeskus sopii erinomaisesti. Olenkin ehdottanut keskuksen nimeksi Timanttia, toteaa kaavoitus- ja teknisen lautakunnan puheenjohtaja Kim Lehtola

Vihdin Timantti – uuden sukupolven superkeskus

Uusi superkeskus rakentuu kokonaan uudella idealla. Alueesta tulee työn ja hyvinvoinnin keskus, jonne rakennetaan päiväkodit, koulut, liikuntapaikat, kaupat ja työpaikat. Huhmarin juna-asemalta on suora nonstop yhteys superkeskukseen. Nonstop yhteys toteutetaan itseohjautuvien sähköisten bussien avulla.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Espoolainen perhe hyppää junaan Espoossa ja he siirtyvät yhdessä superkeskukseen. Vanhemmat töihin ja lapset kouluun, tai päiväkotiin. Työ- ja koulupäivän päätteeksi lounastetaan yhdessä alueen ravintolamaailmassa ja käydään harrastamassa omia lajejaan urheilupuistossa, Kim Lehtola jatkaa.

Uusi superkeskus lisää perheiden yhdessäoloaikaa ja mahdollistaa kokonaan uudenlaisen ajattelun työn ja hyvinvoinnin tekijöistä.

Alueen maanomistajat ajavat hanketta eteenpäin yhdessä kunnan viranhaltijoiden kanssa. Kunnan tulevaisuuden kannalta Vihdin Timantti merkittävä hanke. Vihti on ollut häviäjä Uudenmaan alueen muuttovoitossa, mutta nyt tilanne on kääntynyt. Uusia taloja rakentuu kuntaan koko ajan ja yritysten kiinnostus superkeskuksesta on yllättänyt kaikki.

Hankkeen puolestapuhujiin on ilmoittautunut myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

– Tällaista merkittävää Uudenmaan alueelle syntyvää kokonaisuutta kannattaa kaikkien ajaa. Työn ja perheen hyvinvoinnin varmistaminen älykkäällä tavalla on koko Suomen etu – toteaa presidentti Niinistö.


[Edit 22.1.2018]
Kiitos Kati Helanto ja Olli-Pekka Hatanpää lyhyistä keskusteluista menneellä viikolla. Parin lauseen mittaiset keskustelut kanssanne saivat minut unelmoimaan ja hetken elin tätä todeksi. Näin kuinka iloiset perheet siirtyivät juna-asemalla bussiin ja sillä superkeskukseen. Näin kuinka kaavoitusosastolle palkattiin lisää henkilöstöä ja kunta neuvotteli lisämaan hankinnasta Kirkkonummen ja Lohjan kanssa. Veikkola oli jo liitetty Vihtiin, eikä Vihtijärven liittyminen Nurmijärveen lopulta toteutunut, vihtijärveläisten voimakkaan vastustuksen vuoksi.

Aletaanko puuhaamaan Vihdin Timanttia?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s