Kylät ja taajamat kuuluvat Vihtiin

on

Olen useaan otteeseen todennut, että vastakkainasettelu kylien ja taajamien välillä kannattaisi lopettaa kokonaan. Vastakkainasettelu ei rakenna, eikä sen avulla saada aikaiseksi parempia ratkaisuita, jos ratkaisuita ollenkaan. Tulevissa kuntavaaleissa äänestetään valtuusto, jonka tehtävä tulee olemaan historiallinen. ”Siltarumpupolitikointi” olisi tässä tilanteessa naivia.

Eheää ja yhtenäistä valtuustoa tarvitaan nyt, jos koskaan

Tulevalla valtuustokaudella kunnan toimintaympäristö muuttuu täydellisesti. Sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisvastuu on siirtymässä maakunnille ja siinä muutoksessa tarvitaan eheää ja yhtenäistä valtuustoa, jolla on kyky huolehtia Vihdin edusta tässä muutoksessa.

Vastuu tässä asiassa on vaalitaistoa käyvillä ehdokkailla. Heiltä vastuu siirtyy ensin äänestyskoppiin ja palautuu sitten valituiksi tulleille. Siltarummusta puhuminen tässä tilanteessa on naivia, eikä sellaisia lupaavat ehdokkaat pysty pitämään lupauksiaan.

Tulevan valtuustoon pöydissä puhutaan Vihdistä, ei Tervalammesta. Vihdistä, ei Haimoosta. Vihdistä, ei Jokikunnasta. Koko Vihdistä, ei vain kylistä, tai taajamista.

Olemme jo päättäneet aloittaa koko kuntaa koskevan yleiskaavan valmistelut. Tämän kaavatyön aikana on tarkoitus määritellä strategiset painopisteet ja toiminnallisuudet koko kunnan alueelle. Se on erinomainen päätös. Onnistuessamme luomme mallin, jonka avulla koko kuntaa kehitetään sovittujen pelisääntöjen mukaisesti. Kaavan valmistelu alkaa ja sen yhteydessä on sitten hyvä käydä nämä siltarumpukeskustelut.

En olisi pystynyt nopeuttamaan Tervalammen osayleiskaavaa.

Moni tietää, että asun Tervalammella. Moni tietää myös, että Tervalammen osayleiskaavaa on valmisteltu kymmeniä vuosia. Kaavan eteneminen on verkkaisuudellaan farssi. En olisi kuitenkaan pystynyt nopeuttamaan kaava-hanketta, vastustamalla taajamien kehittämistä. Kaavasta ei tulisi yhtään parempi, vaikka ”haukkuisin” kaavoitusta taajamakeskeiseksi. Kaavan sisältö ei muuttuisi, vaikka kuinka räyhäisin ”kylävastaisesta” toiminnasta.

Viranhaltijat kyllä tietävät, että olen säännöllisesti kysynyt ja muistuttanut kaavan etenemisestä. Itse päätöksentekoon en voi osallisuusjäävinä tietenkään edes osallistua.

Koko kunnan etu on ilman muuta priorisoida asioita siten, että vastaamme siihen kysyntään mikä on isointa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että samanaikaisesti unohdamme muut alueet. Tervalampelaisena minua sapettaa kaavan hidas prosessi. Henkilökohtaisesti en voi sitä mitenkään hyväksyä.

Vihtiläisenä veronmaksajana olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olemme saaneet koko ajan kaavoitettua taajamia siten, ettei ainakaan kaavatyö ole estänyt niiden rakentumista. Kunnan tosiasiallinen kauppakeskus Nummela rakentuu kovaa vauhtia. En muista tällaista rakentamisbuumia koko 2000 luvulta. Se on hyvä se.

One Comment Lisää omasi

  1. Juhani Leino sanoo:

    Kaikkien vihtiläisten (ja monen Lohjan kaupungin asukkaankin) edun mukaista on ,että niin tiet kuin niiden piennarosuudet Vihdissä ovat hyväkuntoisina kuntalaisten käytettävissä. Tie 1224 kirkolta Ikkalaan on todella pikaisen kunnostuksen tarpeessa. Milläköhän tavalla elyyn saisi viestittyä po.tien kunnostustarpeesta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s