Verojen alentaminen on mahdollista.

Lähestyvät kuntavaalit ovat lisänneet keskustelua politiikasta ja päätöksenteosta. Vihdissäkin kuntalaiset ovat taas aktivoituneet keskustelemaan meille kaikille tärkeistä asioista ja haastavat ehdokkaita erilaisista asioista. Ehdokkaat ovat täyttäneet vaalikoneita ja niihin annettuja vastauksia on tutkittu, hutkittu ja kiitelty. Hienoa.

Keskustelu verotuksen alentamisesta loistaa poissaolollaan.

Yhdessäkään vaalikoneessa ei kysytty verojen alentamisesta, eikä asia oikein nouse esille kuntalaisten kanssa käydyissä keskusteluissakaan. Itseasiassa vain yksi kuntalainen on kysynyt minulta verojen alentamisesta. Olemmeko antautuneet ja hyväksyneet sen, ettei verojen alentaminen ole lainkaan vaihtoehto?

Suhteessa siihen, että Vihti on Uudenmaan alueen superverottaja ja kuinka paljon siitä vaalien välissä keskustellaan, hämmästelen ettei se ole aidosti esillä näissä vaalikeskusteluissa. Olemmeko luovuttaneet? Olemmeko hyväksyneet sen, että ”kruunu ottaa minkä ottaa?”

Vihdin viime vuoden tulos oli reilusti positiivinen. Tulos sisältää muutamia kertaluontoisia eriä jotka siitä normalisoitava, mutta siitä huolimatta se on positiivinen. Kuluneella valtuustokaudella kulukuri on pitänyt. Olemme taittaneet kunnan menojen kasvun. Alennetaanko veroja?

Meillä on mahdollisuus alentaa kustannuksia edelleen, hyödyntämällä digitalisaatiota ja uudistamalla prosesseja, jolloin kulutaso saadaan pysyvästi alemmalle tasolle. Alennetaanko veroja?

Kaikissa vaalikonekyselyissä perusolettama on se, ettei veroja alenneta. Se ei ole niissä lainkaan vaihtoehto. Yleisesti lähdetään siitä, että verot voidaan enintään pitää ennallaan. Se on perus olettamana väärä ja johtaa harhaan.

Veroja voidaan alentaa ja se on Vihdissä tarpeen.

Meillä on Vihdissä valtava investointiohjelma samaan aikaan, kun toimintakatteemme ei kata edes puolta vuosittaisista investointitarpeistamme. Pahimmillaan emme saa katettua edes poistoja, mutta silti verotuksen alentaminen on jatkossa mahdollista ja sen eteen on tehtävä töitä.

Meidän tulee keskityttävä tuottamaan järkevästi oikein mitoitettuja palveluita. Prosesseja on liukastettava ja niissä on hyödynnettävä aidosti  digitalisaation mahdollisuuksia. Meidän on purettava turhaa byrokratiaa. Meidän on löydettävä keinot saada Vihtiin lisää veronmaksajia ja työpaikkoja. Ja sitten alennettava verotusta.

Alennetaanko verotusta?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s