Tonttimyynnin lukot auki

Kunnan investointiohjelmassa Etelä-Nummelan koulukeskuksen investointia on lykätty eteenpäin, koska kuntamme väestönkasvu ei ole jatkunut ennustetulla tasolla. Pajuniittyyn on suunnitteilla iso koulukeskus ja liikuntakeskus. Tällä hetkellä koulukeskuksen rakentaminen taitaa olla suunnitelmissa vuoden 2020 jälkeen.

Avaisiko liikuntakeskuksen investointi tonttimyynnin pullonkaulan?

Vahvistaisiko alueen infran rakentuminen tontinostajien uskoa siihen, että suunnitelmat todella ovat toteutumassa ja avaisi tonttikaupan lukot. Mitä jos aikaistaisimme rohkeasti liikuntakeskuksen investointia ja parantaisimme olosuhteita Vihdissä kertaheitolla? Silloin vaiheistaisimme projektikokonaisuutta siten, että rakentaminen voidaan aloittaa pikavauhtia.

Täysimittainen urheilukenttä ja urheiluhalli.

Rakentaisimme Pajuniittyyn Länsi-Uudenmaan komeimman urheilupyhätön ulkoilualueineen. Rakennettavaksi sellainen tulee joka tapauksessa. Urheilupyhättö palvelisi jatkossa koulukeskuksen tarpeita. Millainen vaikutus sillä olisi kuntatalouteen, jos aikaistaisimme investointia? Velaksi se rakennetaan, ennemmin tai myöhemmin. Mikä vaikutus aikaistamisella olisi? Tehdäänkö välttämätön nyt, vai viiden vuoden päästä? Entä jos se lisäisi yleistä toimeliaisuutta Vihdissä ja olisi osaltaan vauhdittamassa tonttikauppaa?

Hallissa voidaan toteuttaa myös messuja, konsertteja ja kansainvälisen tason kilpailuita. Saisimme aikaiseksi kuntaamme kaivattua pöhinää ja toimeliaisuutta. Saisiko se nuoret vihtiläiset palaamaan opiskeluidensa jälkeen takaisin kotikuntaansa loistavien palveluiden ääreen? Lisäisikö yleinen toimeliaisuus ja kasvun sysäys myös yrittäjyyttä Vihdissä?

Vahvasti kasvava Nummela lisäisi painoarvoamme kaikissa maakunnan tasoisissa keskusteluissa, vauhdittaisi ja helpottaisi myös koko eteläisen Nummelan kaavoitusta. Panostus liikuntahankkeisiin lisäisi entisestään liikkumista ja sen hyödyt yhteiskunnalle ovat kiistattomia. Perusterve ihminen on toimeliaampi, aikaansaavampi ja tarvitsee vähemmän terveydenhuollon palveluita.

Rohkeus on tietoista tekemistä niiden asioiden puolesta, jotka ovat merkityksellisimpiä kuin ne joita pelkäämme. Vihdissä on aika ottaa irtiotto ankeutuksen kierteestä ja alkaa toteuttaa rohkeasti uusia asioita.

Elastisen voimabiisi Eteen ja ylös sopii tähän erinomaisesti:

”Mul ei ollu mitään muut ku mahdollisuus ja tieto siitä, että mitä tahdon voin saavuttaa. Koval duunil asiat vaan onnistuu, kokeillaan ja sit taas noustaan, jos kaadutaan. Hanskat ei tipahda, periks ei anneta ne sanoo: et pysty, et voi, ei kannata, mun korvissa se kaikki kuulostaa haasteelt…”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s