Lähipalvelukateus on vahingollista

on

Kaupungistuminen on megatrendi ja sen luomat mahdollisuudet tulee hyödyntää. Mikäli suhtaudumme asioihin asettamalla vastakkain alueita Vihdin sisällä, hukkaamme energiaa ja voimavaroja tärkeimmästä tehtävästämme. Taistelemme väärän kilpailun voittamisesta. Vihti on osa pääkaupunkiseutua ja se on kiistaton etumme. Siitä kannattaa pitää kiinni ja sitä kannattaa vahvistaa.

Asettamalla vastakkain kylät ja taajamat huomiomme kiinnittyy vääriin asioihin. Kuntaa on kehitettävä kokonaisuutena, osana pääkaupunkiseutua. Osana metropolialuetta ja yhtenä kehyskuntana. Pipertely kunnan sisällä kannattaa lopettaa. Jokainen uusi vihtiläinen on kullan arvoinen, eikä sillä ole väliä mihin hän asettuu kunnassamme asumaan. Jokainen uusi vihtiläinen yritys ja työpaikka on kultaakin arvokkaampi, eikä sillä ole väliä mihin se syntyy, kunhan syntyy Vihtiin.

Suurin ongelmamme on, että emme kasva.

Meidän on kiireesti saatava kunta kasvuun. Olemme maakunnan mittapuulla aivan liian pieni, jotta painoarvomme eri neuvottelupöydissä olisi riittävän iso.

”Osallistumalla kyläkilpailuihin, emme voi saada palkintoa maakuntasarjan kilpailusta.

Kaupungistumisen trendin mukaisesti kasvamme helpoiten ja nopeimmin isoissa taajamissamme. Se ei ole meiltä keneltäkään pois, se on meille kaikille lisää. Tällä kirjoituksella en yritä sanoa, etteikö kyliämme pidä kehittää. En aseta kyliä ja taajamia vastakkain. Haluan todeta, että meidän tulee priorisoida tekemisiämme sinne, mistä saamme panostuksillemme nopeimmin koko kuntaa hyödyttävää vaikuttavuutta. Lähipalvelukateus vie turhaa energiaa meiltä kaikilta. Ollaan tyytyväisiä, kun kunta kehittyy. Mustasukkaisuus palveluista, tai investoinneista esimerkiksi Nummelan, Kirkonkylän tai Otalammen välillä on turhaa.

Meidän tulee harrastaa erittäin voimakasta aluepolitiikkaa, mutta ei kunnan sisällä. Sitä on tehtävä maakunnan tasolla ja siihen tarvitsemme hartioita. Hartiat saamme silloin kun isoimmat taajamamme alkavat näkyä maakunnan kartalla. Nummelakin on vielä aivan liian pieni, kun asiaa tarkastellaan maakunnan tasolla. Tehdään yhdessä kaikkemme kasvun puolesta, se on meidän yhteinen etu ja kylien palveluiden tae.

Meidät on haastettu pelaamaan maakuntasarjassa. Osallistumalla kyläkilpailuihin, emme voi saada palkintoa maakuntasarjan kilpailusta.

Pehmeitä käsiä maalintekoon!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s