Lähijunayhteys tulee Vihtiin tekemällä, ei väittämällä.

on

Raideyhteys Vihdin ja Helsingin välille on kuntamme kehityksen kannalta olennainen asia. Me kaikki haluamme että se valmistuisi mahdollisimman pian. Raideyhteyden lähtökohtana toimiva Tunnin juna (Helsinki-Turku) tuskin pysähtyy Vihdissä, mutta sen vanavedessä meidän on saatava aikaiseksi lähijunayhteys välille Espoo-Veikkola-Nummela-Lohja.

Realistista on ajatella, ettei itse Tunnin juna pysähdy Vihdissä, mutta mikäli suunnitelma toteutuisi siten että saamme lähijunayhteyden samalle raidelinjaukselle, olisimme voittajia. Aikataulullisesti raideyhteys voisi näillä näkymin toteutua aikaisintaan 2030.

Vaikka minua lähtökohtaisesti arveluttaa kaiken maailman työryhmien perustaminen, strategisesti merkittävien asioiden ajamiseen sellaiset on paikallaan.

Meillä on olemassa oleva investointityöryhmä, joka keskittyy kunnan investointien raameihin, aikatauluihin ja yleisesti investointikokonaisuuden hallintaan. Olen 9.11.2015 valtuustossa pitämässäni puheessa ehdottanut myös erillisen kaavoitusryhmän perustamista, joka keskittyisi yhtenäisen ison ja houkuttelevan työpaikka-alueen löytämiseen ja kaavoituksen käynnistämiseen. Tässä ryhmässä olisi mukana maanomistajia, yrittäjiä, viranhaltijoita ja luottamusmiesjohtoa.

Myös raideyhteyden ajamiseen kannattaisi harkita vaikutusvaltaisen hankeryhmän perustamista. Tämän ryhmän tehtävänä olisi osallistua jo olemassa olevien ylikunnallisten työryhmien toimintaan ja ajaa väsymättä Vihdin näkökulmasta olennaista lähijunayhteyttä Tunnin junan kylkeen. Tässä asiassa meidän ei pidä luottaa siihen että muut puhuvat puolestamme. Lohjalle olisi voitto jo pelkkä asema Tunnin junalle, mutta lähijunayhteys olisi sekä Vihdin, että Lohjan kannalta jättipotti.

Tämä asia ei toivomalla parane. Hankkeelle on budjetoitava määrärahoja ja määrätietoinen työ sen eteen on aloitettava viipymättä. Samalla on huomioitava, että raideyhteyden suunnittelu ja rakentaminen kestää pitkään ja nopeimmillaankin se voisi olla totta vasta 2030 luvun alussa, joten sillä välin meillä on aikaa laittaa muita asioita kuntoon kunnassamme. Huonoin vaihtoehto ei ole huolehtia kunnan kasvun kiihtymisestä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s