Tervetuloa huominen

on

Pekan katse harhailee juuri hankitun omakotitalon pihamaalla. Välillä se viipyilee, välillä kiertää laajasti koko kiinteistön alueella. Näyttää siltä että Pekka puhuu itsekseen. Talo sijaitsee upealla paikalla ja aivan kuin sattumalta katse kiinnittyy itse taloon ja alkaa tutkia sen olemusta, sen kuntoa ja korjaustarpeita.

AR-kypärä  Pekan päässä nauhoittaa katseen kohdetta koko ajan. Hän ei puhu itsekseen vaan keskustelee kypärän sovelluksen kanssa. (AR = lisätty todellisuus englanniksi augmented reality, lyhennys ar tai AR)

Kypärän nauhalle tallentuu parannusta vaativat kohdat.

”Tuohon tehdään terassin laajennus ja tuohon upotetaan ulkoporeallas”. Sovellus tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja, joita Pekka mielessään puntaroi ja valikoi. Vaimo Pirjo kommentoi vaihtoehtoja etäyhteyden päästä, hän ei työkiireiden vuoksi päässyt tänään paikalle. Kypärä mittaa ja tallentaa automaattisesti maaston muotoja, etäisyyksiä rakennuksista ja merkitsee puut ja pensaat.

”Sadevesijärjestelmä on uusittava ja katto maalattava”, ”Etelän puolen ikkunat ovat auringon paahtamat ja ne on syytä vaihtaa”, ”Olohuoneen pistorasian paikat eivät sovi yhteen kalustuksen kanssa ja tarvitsemme muutaman uuden sähkövedon”, Pekka ja Pirjo jatkavat tulevan kotinsa suunnittelua.

AR-kypärässä oleva lämpökamera kertoo, että ikkunaremontin yhteydessä on syytä tarkistaa myös pohjoisen puolella olevan seinän eristys, siellä on lämpövuoto.

Kypärän Pekka oli lainannut K-Raudasta.

Kypärässä oleva radio särähtää ja keittiösuunnittelija Minna pyytää Pekkaa siirtymään vielä takaisin keittiöön. Hänet oli kutsuttu mukaan sessioon, sillä etukäteen oli arvioitu että juuri keittiöremontti olisi isoin ja tarkinta suunnittelua vaativa operaatio.

Pekka asettuu keskelle keittiötä ja kypärä skannaa koko tilan ja luo siitä millimetrin tarkan kuvan Minnalle suunnittelua varten. Sitten käydään vielä lyhyt keskustelu Pekan ja Pirjon haaveista keittiön suhteen. Minna kiittää ja poistuu sessiosta, ”Onnittelut teille, olette löytäneet upean talon. Laitan keittiösuunnitelman tuota pikaa palvelimelle, jotta voitte ihailla sitä juuri sellaisena kuin se sinne rakentuu”.

Pekka lähtee palauttamaan kypärää K-rautaan. Matkalla auton järjestelmä ilmoittaa Pekan saaneen useita sähköposteja. ”Haluatko, että luen niitä sinulle?”, auto kysäisee. ”Kaikin mokomin”, tuumaa Pekka ja ottaa rennon asennon.

Sähköposti ikkunavalmistajalta: ”Moi Pekka, kiitos tarjouspyynnöstäsi…”

Seuraava posti tuli terassivalmistajalta: ”Tervehdys Pekka, onnea uuteen kotiinne. Katsoin ajatustasi terassin laajentamisesta ja laskin siitä…”

”Kattokeskuksesta päivää, teillä oli tarve kattoremontille ja vesikouruille, tässä teille…”

K-raudan rakentama verkosto on saanut tiedot Pekan käyttämältä kypärältä ja ovat tehneet omat ehdotuksensa valmiiksi.

K-rautaan päästyään, Pekka tervehtii iloisesti projektistaan vastaavaa K-raudan asiantuntijaa ja he alkavat koostaa verkoston tekemistä ehdotuksista kokonaisuutta ja sen toteutuksen aikataulua. Tästä alkaa unelmakodin rakentuminen, jonka Pekka ja Pirjo ovat jo nähneet valmiina. Digitalisaatio on luonut loistavat mahdollisuudet prosessien ja asiakaskokemuksen parantamiseen.

Tervetuloa huominen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s