On aika. #Vihti510

Vihdin kunta täyttää tänä vuonna 510 vuotta. Vuosisatojen aikana kunta on kehittynyt ja sitä on kehitetty määrätietoisesti. Tätä määrätietoista työtä jatketaan yhdessä myös jatkossa.

Kunta kehittyy yhdessä tekemällä.

1.6 aloittaneeseen uuteen valtuustoon on valittu 43 valtuutettua, joille kuntalaiset ovat antaneet vastuun päätöksenteosta. Poliittiset päättäjät eivät kuitenkaan kuntaa pysty kehittämään kuin omalta osaltaan. Vihti kehittyy yhdessä tekemällä. Kunnassamme on n. 2000 yritystä, lukuisa määrä urheiluseuroja, yhdistyksiä ja muita toimijoita. Lähestulkoon jokaiselle kuntalaiselle löytyy mahdollisuus osallistua jonkun niiden toimintaan. Näiden kaikkien tahojen yhteinen tekeminen määrittelee lopulta sen millaiseksi me Vihdin kehitämme.

Kunnan perustehtävä on tuottaa palveluita, jotka me kuntalaiset veroillamme rahoitamme. Toteuttamalla kunnassa pelkästään lainmukaiset perustehtävät, kehitystä ei tapahdu. Siksi kaikilla meillä on oma osuutemme tehtävänä.

Yhteinen päämäärä vaatii ainakin neljää eri osapuolta

Tarvitsemme julkisen sektorin palveluita (kunnan ja valtion tuottamat palvelut), yksityisen sektorin palveluita (yritysten tuottamat palvelut), kolmannen sektorin palveluita (seurojen ja yhdistysten tuottamat palvelut), ja näille kaikille palveluille käyttäjiä. Jokainen meistä voi asemoida itsensä noihin ryhmiin. Joko palveluiden tuottajina, tai niiden käyttäjinä.

510 vuotias Vihti ei olisi tällainen ilman yhteistä tekemistä. Kotipaikkamme historiaan mahtuu myös eripuraa, mutta lopulta kehitys on aina tapahtunut yhteistuumin.

On aika. Meidän vastuullamme on tekeminen tässä ja nyt.

Yhteistyötä on tehtävä kaikilla sektoreilla ja sektoreiden välillä. Kunnan viranhaltijoiden keskenään, yrityksien toistensa kanssa, seurojen ja yhdistysten toistensa kanssa, sekä meidän kuntalaisten keskenämme.

Haluamme säilyttää vahvuutemme ja vahvistaa heikkouksiamme. Sen me osaamme tehdä ja siihen me pystymme. Yhdessä.

Juhlimme 100 vuotiasta Suomea ja 510 vuotiasta Vihtiä. Juhlavuoden kunniaksi Vihdissä järjestetään lukuisia tapahtumia eri toimijoiden toteuttamana. Haastankin kaikkia kuntalaisia osallistumaan näihin tapahtumiin. Me päätämme millainen Vihti on 600 vuotiaana.

Tehdään siitä mieluinen. Yhdessä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s